Ilves-kapteeni alkavasta kaudesta: ”Haasteensa siinä on”

© Kuva: Juha Tamminen

Tamperelainen Ilves nousi takaportin kautta Veikkausliigaan, kun MYPA ei liigalisenssiä saanut.

Ilves sijoittui viime kaudella Ykkösessä kolmanneksi. Paikka Veikkausliigasta avautui tammikuun toisella viikolla.

– Siitä tuli paljon innostuneisuutta lisää koko ryhmään. Kyllä se energiataso nousi jokaisella, kun huomasimme, että pääsemme pelaamaan maan ykkössarjaa, kapteeni Antti Hynynen sanoi SuomiFutis-sivustolle.

Ilveksen pelaajista iso osa käy töissä pelaamisen ohessa.

– Haasteensa siinä on. Meillä on monia pelaajia, jotka ovat pelanneet paljon liigapelejä ja olleet ammattilaisina, ja nyt he käyvät töissä.

– Kompromisseja pitää tehdä ja oikeita ratkaisuja, että pelaajat ovat joka päivä ”fressejä” treeneissä. Määrien kanssa pitää olla tarkkana, Hynynen totesi.

Hynynen on Ilveksen kasvatti. Hän pelasi pitkään Veikkausliigaa Tampere Unitedissa. Hynysen mukaan Tampere on kova jalkapallokaupunki.

– Hienoja muistoja on paljon henkilökohtaisesti. Tietysti täällä on aika vaativa yleisö, kuten muuallakin. Viime kaudella väkeä riitti katsomossa tosi hyvin ja tunnelma oli upea. Veikkaan, että sama jatkuu tälläkin kaudella, Ilves-kippari sanoi.

Veikkausliiga alkaa huomenna sunnuntaina 12.4. neljällä ottelulla. Ottelut HIFK-VPS sekä Ilves-KuPS siirrettiin myöhemmäksi, sillä kentät eivät olleet pelikuntoisia. HIFK:n kotikentän Sonera-stadionin tekonurmimattoa ei saatu asennettua sääolosuhteiden takia tarpeeksi ajoissa, Tampereen Tammelan nurmi oli puolestaan vielä jäässä, eikä siis pelikelpoinen.

Matti Heikkilä


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.