Huuhkajien hyökkääjä Eero Markkanen siirtyi tukholmalaisesta AIK:sta Saksan 2. Bundesliigaan Dynamo Dresdenin riveihin lainasopimuksella elokuun alussa. Alku on ollut Markkaselle tunnustelua uuteen sarjaan ja seuraan.

AIK:ssa kaksi osumaa tällä kaudella tehnyt Markkanen sai vapaasti siirtyä Dresdenin riveihin.

– AIK:ssa oli todella kova kilpailu hyökkääjien välillä, joten kun Dresden tuli ehdotuksensa kanssa julki, ei AIK halunnut astua tielle, vaan antoi minun mennä. Täällä (Dresdenissä) ei ole niin kovaa kilpailu, joten minulla on paremmat mahdollisuudet päästä pelaamaan, Markkanen kertoi ruotsalaiselle Svenskafans-sivustolle.

Markkasen mukaan joukkue on hyvä ja kaupunki on hieno. Saksan kielen kanssa on vielä vaikeuksia, mutta silläkin saralla asiat ovat edenneet miehen aloitettua kieliopinnot. Pelaaminen Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla vaatii hyvää kuntoa.

– Täällä pitää tehdä kovemmin töitä. Peli kääntyy nopeasti, joten pallon kanssa ei voi olla liian pitkään. Pelaaminen vaatii paljon juoksemista ja kovaa työtä, Markkanen arvioi.

Markkanen ei tiennyt hirveästi Dresdenistä ennen siirtoa, mutta sai kuulla joukkueen pelaavan nopeaa jalkapalloa maata pitkin. Markkasen mukaan pelitapa sopii hänelle hyvin.

Lainasopimukseen kuuluu myös osto-optio ensi kesänä, mutta Markkanen ei vielä ole miettinyt asioita niin pitkälle.

– En ole miettinyt sitä, joten en tiedä. Sen näkee ensi kesänä. Nyt haluan keskittyä täysillä Dresdeniin ja yritän päästä pelaamaan niin paljon kuin mahdollista.