Argentiinalaislegenda Diego Maradona janosi teininä siirtoa englantilaiseen Sunderlandiin, kertoo History Channelin uusi dokumenttielokuva.

Dokumentissa kerrotaan, että Sunderland oli ensimmäisen seura Etelä-Amerikan ulkopuolelta, joka teki tarjouksen Argentinos Juniorsin 17-vuotiaasta superlahjakkuudesta.

Siirto Englantiin olisi toteutunut ilman Argentiinan silloista sotilaallista diktatuurijohtoa. Maradona kuului pelaajiin, joita maan sen aikainen johto ei päästänyt siirtymään.

– Maradonan ensimmäinen tarjous tuli vuonna 1977 Englannista Sunderlandista, ja hän halusi mennä, kertoo Maradonan elämäkerran kirjoittanut Daniel Arcucci Chronicle Liven mukaan.

– Hän sanoi lopettavansa jalkapallon, jos häntä ei myydä Sunderlandiin. Meillä ei ollut siihen aikaan demokraattista hallitusta, ja he julistivat, että hän ei saa siirtyä. Hän kuului ryhmään pelaajia, jotka eivät saaneet siirtyä.

Maradona sai lopulta siirtonsa Eurooppaan vuonna 1982, kun hän siirtyi Boca Juniorsista Barcelonaan. Hän edusti myöhemmin Euroopassa myös Napolia ja Sevillaa.