Lähde: Valitusprosessin käynnistänyt Manchester City syyttää tuomiostaan muita Euroopan suurseuroja

© Kuva: Getty Images

Jalkapallomaailmaa lyötiin ällikällä vajaat pari viikkoa sitten, kun Manchester Citylle mätkäistiin kahden kauden europelikielto Financial Fair Play -rikkomuksista johtuen. SuomiFutis avasi Cityn sanktioihin johtaneita rikkomuksia jo marraskuussa 2018 näissä jutuissaan:

Football Leaksiltä rajuja syytöksiä Manchester Cityä kohtaan – varsin luovaa taloudenpitoa

Football Leaks: Man City ja ”Projekti Pitkäjousi” – näin Valioliigan suurseura kiertää taloudellisia sääntöjä

Football Leaks: Näin Man City vaiensi tiedot Pep Guardiolan palkkauksesta

Kuten odottaa sopi, Manchester City tekee kaikkensa kumotakseen sille langetetun tuomion, tai vähintäänkin lykätäkseen sitä. Keskiviikkona Urheilun vetoomustuomioistuin CAS vahvisti, että City on valittanut sille langetetusta sanktiosta. CAS ei pysty lupaamaan, milloin asiassa tehdään ratkaisu. Sekin on epävarmaa, voidaanko Cityn sanktion täytäntöönpanoa lykätä, jos tuomiota ei ole tehty ensi kauden alkuun mennessä.

The Athletic kirjoitti viime viikolla pitkän jutun Cityn sanktion taustoista. Se myönsi itsekin erehtyneensä, kun ennakoi joulukuussa Cityn selviävän pelkillä sakoilla.

The Athleticin haastattelemien sisäpiirilähteiden mukaan Cityn leirissä ollaan Euroopan muille seuroille raivoissaan.

– Cityn lähteet uskovat, että lukuisat seurat – muun muassa Real Madrid, Bayern München ”ja englantilaiset seurat” – ovat painostaneet UEFA:a toimimaan näin, The Athletic kirjoittaa.

– Yksi näistä on Paris Saint-Germain, joka itse vältti viime vuonna niukasti toisen FFP-sanktion. Sen puheenjohtaja Nasser Al-Khelaifi istuu UEFA:n valiokunnassa yhtenä kahdesta ECA:n edustajasta, joka päätti FFP:n käyttöönotosta vuosikymmen sitten.

Cityn lakimiehet vetoavat valituksessaan tiettävästi kahteen seikkaan. Siihen, että UEFA ja City pääsivät FFP-rikkeistä jo sopuun sakkorangaistuksen muodossa vuonna 2014, eikä ”tehtyä saada tekemättömäksi”. Sekä siihen, että UEFA oli tuominnut Cityn syylliseksi jo etukäteen ja vahingoittanut seuran mainetta, kun viisi eri lehtiartikkelia ilmestyi vuonna 2018 eri viestintävälineissä.

Lähteet: The Athletic ja AS