Kesäkuu on vaihtunut heinäkuuksi, ja vihdoin pääsee käyntiin Veikkausliigan kausi 2020. Keskiviikkona ohjelmassa on viisi ottelua, ja torstainen Inter-RoPS viimeistelee avauskierroksen.

Olemme laatineet sarja-avausta odotellessamme lukijoille laajan ennakkopaketin, jota on julkaistu pikkuhiljaa kesäkuun aikana. Erikoissivultamme löytyvät myös otteluohjelmat, tulokset, sarjataulukko ja kaikki Veikkausliigaa koskevat uutiset, sekä tietysti koko ennakkopaketti. Veikkausliiga-sivullemme pääsee tästä linkistä.

Kaikki sarjan 12 joukkuetta esiteltiin paketissa perinpohjaisesti, ja lisäksi olemme listanneet pelipaikkojensa parhaita pelaajia toimituksen näkemyksen mukaisesti. Omat listat sommiteltiin myös läpimurtopelaajista, valmentajista ja mahdollisista flopeista.

TOP 5 -listauksemme alkoi maalivahdeilla. Sarjan parhaaksi torjujaksi arvoimme HJK:n konkarin Antonio Regueron. Katso tästä, keitä muita listalle mahtui.

Topparilistauksemme kärkeen nousi viime kauden hopeajoukkue Interiin IFK Mariehamnista siirtynyt hollantilainen Rick Ketting. Ketting on osoittanut tehokkuutensa jo kesäkuun harjoituspeleissä ja Suomen Cupin puolivälierän rankkarikisassa.

Sarjan parhaaksi laitapuolustajaksi nostimme toisen HJK-hankinnan, KuPS:sta Klubiin siirtyneen kolumbialaisen Luis Carlos Murillon. Koko TOP 5 -listaus löytyy täältä.

HJK:n suosikkiasema vain korostuu keskikentän keskustan pelaajiin siirryttäessä. Sarjan parhaiden keskikenttämiesten kärkiviisikkoomme mahtui peräti kolme HJK:n pelaajaa, ykkösenä heistä Huuhkajien Rasmus Schüller.

HJK:n dominanssi listauksissa jatkui myös laitahyökkääjissä. TOP 5 -laitahyökkääjälistan kärkipaikalla komeilee Riku Riski. Pikkuveli Roope Riski on puolestaan ykkössuosikkimme sarjan maalikuninkaaksi (tästä listaukseen).

Melkoisen kova kokonaispanos rajusti vahvistuneelta HJK:lta siis, kun Klubi-leiriin meni viisi ykköspaikkaa kuudesta. Ei ihme, että HJK oli myös sarjarankingimme ykköspaikalla kautta ennakoidessa. Katso koko ranking täältä.

Teimme ovat arviomme lisäksi myös sarjan läpimurtopelaajista, flopeista ja parhaista valmentajista. Keskiviikkona puolestaan käsittelimme koronaviruksen vaikutuksia kauteen, ja maanantaina listasimme, millaisia yleisömääriä veikkausliigaseurat voivat heinäkuun kotipeleihinsä koronarajoitusten puitteissa ottaa (juttuun tästä).

Tutustu myös joukkue-ennakoihimme. Kaikkien 12 joukkue-ennakon pariin pääsee täältä:

[table id=95 /]