Kakkosen kausiennakko 2021: Veikkausliigalegendoja ja tähtiloistoa – vielä kerran Litti?

© Kuva: Juha Tamminen

Koronaviruspandemia ei lakkaa kiusaamasta Kakkosta myöskään toisena vuonnaan. Vuonna 2020 sarjat jouduttiin typistämään 17 kierroksen sarjoiksi suunnitellun 22 ottelun runkosarjan ja kolmen kierroksen loppusarjan sijaan.

Tänä vuonna loppusarjoista on jälleen luovuttu, mutta pyrkimyksenä on pelata 22 kierroksen sarja kolmessa eri lohkossa. Sarjojen alku on kuitenkin viivästynyt koronarajoituksista johtuen.

Ennakkopaketin sisällysluettelo

 • Sivu 1: Johdanto (olet tällä sivulla)
 • Sivu 2: C-lohko
  • FCV, GBK, VIFK, Kraft, JBK, Hercules, JJK, OLS, OTP, Kemi City FC, RFA, SJK Akatemia
 • Sivu 3: A-lohko
  • Atlantis, Kiffen, JäPS, KäPa, Reipas, MiPK, MYPA, NJS, PKKU, PeKa, PEPO, KuFu-98
 • Sivu 4: B-lohko
  • EPS, FC Honka Akatemia, FC Jazz, GrIFK, HJS, Ilves/2, KaaPo, PIF, SalPa, TPV, Ilves-Kissat, VJS

Tositoimiin päästään Kakkosessa C-lohkon osalta perjantaina 7.5., jolloin ohjelmassa on kolme ottelua: JBK-SJK Akatemia, RFA-OTP ja paikallisottelu Hercules-OLS. Avausviikonlopun otteluista JJK-Kemi City FC jouduttiin siirtämään syyskuulle, sillä Länsi-Pohjan koronatilanteesta johtuvat matkustusrajoitukset estivät vierasjoukkueen Keski-Suomeen matkustamisen.

A- ja B-lohko käynnistyvät Palloliiton vappuaattona julkaiseman tiedotteen mukaan ”mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun alueelliset viranomaispäätökset sen mahdollistavat”. Sarjojen pelaamista voidaan tarvittaessa pidentää 31.10. saakka. Näillä näkymin pelit alkavat A-lohkossa 28.5. ja B-lohkossa 29.5., sillä nämä päivät löytyvät tällä hetkellä Palloliiton ottelukalenterista.

Koronan aiheuttama epätietoisuus aikatauluista ja viivästykset kauden starttiin ovat varmasti vaikeuttaneet joukkueiden valmistautumista. Monet joukkueet ovatkin kiinnittäneet tärkeitä pelaajia riveihinsä vasta huhti-toukokuun vaihteen tietämissä. Tärkeintä kuitenkin on, että pelaamaan päästään. Nyt siis asiaan.

Esittelemme tässä Kakkosen kausiennakossa kaikkien lohkojen suurimmat nousijasuosikit, näkyvimmät pelaajasiirrot ja kiinnostavimmat pelaajat. Viime kauden tapaan jokaisen lohkon voittaja nousee suoraan Ykköseen. Lohkojen kaksi viimeistä puolestaan pelaa seuraavalla kaudella Kolmosta.

Viime syksynä nousua Ykköseen juhlivat helsinkiläiset HJK Klubi 04 ja PK-35 sekä joensuulainen JIPPO. Kolmoseen puolestaan putosivat Viikingit, Kultsu, FC Espoo, Pallo-Iirot, OLS ja Kiisto.

Kakkoseen palasivat Ykkösestä SJK Akatemia ja MYPA, mutta kolmas putoaja AC Kajaani luopui leikistä eikä pelaa tällä kaudella missään sarjassa. Näin Kakkosesta jo pudonnut OLS sai paikkansa takaisin.

Kakkoseen nousivat täksi kaudeksi Ilves-Kissat, VJS, KäPa, PeKa, OTP ja Närpes Kraft.

Aloitamme ennakkokatsauksemme lohkosta C, sillä se käynnistyy jo toukokuun ensimmäisellä täydellä viikolla.

Saman seuran edustus neljällä eri vuosikymmenellä. Lue seuraavalta sivulta C-lohkon esittely.

Seuraavalla sivulla Kakkosen C-lohkon esittely


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
 • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
 • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.