Koronaviruspandemia ei lakkaa kiusaamasta Kakkosta myöskään toisena vuonnaan. Vuonna 2020 sarjat jouduttiin typistämään 17 kierroksen sarjoiksi suunnitellun 22 ottelun runkosarjan ja kolmen kierroksen loppusarjan sijaan.

Tänä vuonna loppusarjoista on jälleen luovuttu, mutta pyrkimyksenä on pelata 22 kierroksen sarja kolmessa eri lohkossa. Sarjojen alku on kuitenkin viivästynyt koronarajoituksista johtuen.

Ennakkopaketin sisällysluettelo

  • Sivu 1: Johdanto (olet tällä sivulla)
  • Sivu 2: C-lohko
    • FCV, GBK, VIFK, Kraft, JBK, Hercules, JJK, OLS, OTP, Kemi City FC, RFA, SJK Akatemia
  • Sivu 3: A-lohko
    • Atlantis, Kiffen, JäPS, KäPa, Reipas, MiPK, MYPA, NJS, PKKU, PeKa, PEPO, KuFu-98
  • Sivu 4: B-lohko
    • EPS, FC Honka Akatemia, FC Jazz, GrIFK, HJS, Ilves/2, KaaPo, PIF, SalPa, TPV, Ilves-Kissat, VJS

Tositoimiin päästään Kakkosessa C-lohkon osalta perjantaina 7.5., jolloin ohjelmassa on kolme ottelua: JBK-SJK Akatemia, RFA-OTP ja paikallisottelu Hercules-OLS. Avausviikonlopun otteluista JJK-Kemi City FC jouduttiin siirtämään syyskuulle, sillä Länsi-Pohjan koronatilanteesta johtuvat matkustusrajoitukset estivät vierasjoukkueen Keski-Suomeen matkustamisen.

A- ja B-lohko käynnistyvät Palloliiton vappuaattona julkaiseman tiedotteen mukaan ”mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun alueelliset viranomaispäätökset sen mahdollistavat”. Sarjojen pelaamista voidaan tarvittaessa pidentää 31.10. saakka. Näillä näkymin pelit alkavat A-lohkossa 28.5. ja B-lohkossa 29.5., sillä nämä päivät löytyvät tällä hetkellä Palloliiton ottelukalenterista.

Koronan aiheuttama epätietoisuus aikatauluista ja viivästykset kauden starttiin ovat varmasti vaikeuttaneet joukkueiden valmistautumista. Monet joukkueet ovatkin kiinnittäneet tärkeitä pelaajia riveihinsä vasta huhti-toukokuun vaihteen tietämissä. Tärkeintä kuitenkin on, että pelaamaan päästään. Nyt siis asiaan.

Esittelemme tässä Kakkosen kausiennakossa kaikkien lohkojen suurimmat nousijasuosikit, näkyvimmät pelaajasiirrot ja kiinnostavimmat pelaajat. Viime kauden tapaan jokaisen lohkon voittaja nousee suoraan Ykköseen. Lohkojen kaksi viimeistä puolestaan pelaa seuraavalla kaudella Kolmosta.

Viime syksynä nousua Ykköseen juhlivat helsinkiläiset HJK Klubi 04 ja PK-35 sekä joensuulainen JIPPO. Kolmoseen puolestaan putosivat Viikingit, Kultsu, FC Espoo, Pallo-Iirot, OLS ja Kiisto.

Kakkoseen palasivat Ykkösestä SJK Akatemia ja MYPA, mutta kolmas putoaja AC Kajaani luopui leikistä eikä pelaa tällä kaudella missään sarjassa. Näin Kakkosesta jo pudonnut OLS sai paikkansa takaisin.

Kakkoseen nousivat täksi kaudeksi Ilves-Kissat, VJS, KäPa, PeKa, OTP ja Närpes Kraft.

Aloitamme ennakkokatsauksemme lohkosta C, sillä se käynnistyy jo toukokuun ensimmäisellä täydellä viikolla.

Saman seuran edustus neljällä eri vuosikymmenellä. Lue seuraavalta sivulta C-lohkon esittely.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla Kakkosen C-lohkon esittely”]

C-lohko – neljän vuosikymmenen ihme

Joukkueet

  • FCV (Jyväskylä)
  • GBK (Kokkola)
  • VIFK (Vaasa)
  • Kraft (Närpiö)
  • JBK (Pietarsaari)
  • Hercules (Oulu)
  • JJK (Jyväskylä)
  • OLS (Oulu)
  • OTP (Oulu)
  • Kemi City FC
  • RFA (Rovaniemi)
  • SJK Akatemia (Seinäjoki)

Niin sanotun pohjoislohkon kärkitaisteluissa on totuttu perinteisesti näkemään Veikkausliigan seurojen kakkosjoukkueita tai yhteistyöseuroja. Nytkin näitä on kaksi.

KuFu98 toki siirtyi B-lohkoon ja RoPS putosi Veikkausliigasta, mutta SJK Akatemia sen sijaan palasi Kakkoseen ja kuuluu varmasti taas lohkon voittajasuosikkien joukkoon. Veikkausliigaan noussut AC Oulu puolestaan tekee yhteistyötä OLS:n kanssa.

Brian Page valmentaa Kakkoseen palannutta SJK Akatemiaa. Kuva: Juha Tamminen

Ykkösen yhteistyöseuroja joukossa on puolestaan RoPS:n akatemian RFA:n lisäksi myös Jaron kumppani JBK, VPS:n kanssa yhteistyötä tekevä VIFK sekä KPV:n yhteistyöseura GBK. Käytännössä siis puolilla C-lohkon joukkueista on ylemmillä sarjatasoilla yhteistyökumppani.

Lohkon kärkipäässä tultaneen näkemään useampi kuin yksi kolmesta oululaisjoukkueesta. Vuonna 1998 perustettu Hercules on tehnyt tasaisesti nousua Nelosesta Kakkosen kärkikahinoihin, ja viime vuonna se sijoittui jo lohkonsa toiseksi vain neljä pistettä Ykköseen nousseen JIPPO:n takana.

Hercules voi hyvinkin olla pian Ykkösen kamaa, ja lähtenee kauteen lohkon voittajasuosikkina. OLS puolestaan hyötynee entistäkin enemmän yhteistyöstään AC Oulun kanssa.

Oman mielenkiintoisen panoksensa lohkoon antavat myös jyväskyläläiset JJK ja FCV. Kaksikko pelasi viime kaudella kolme jännittävää ja tasokasta derbyä, ja Keski-Suomessa on selvä tyhjiö vähintään Ykkösen tasoiselle joukkueelle. FC Vaajakoski vaikuttaa viime vuotta valmiimmalta joukkueelta, ja JJK:nkin luulisi hamuavan kärkikahinoihin.

JJK vahvistui ensi kaudeksi Ykköseen nousseen JIPPO:n kapteenilla Antti Åkella. Kokenut toppari muutti Jyväskylään liikuntatieteiden opintojen takia, ja vahvistaa varmasti Kettujen alakertaa.

JJK:ssa jatkaa myös 13 maalillaan viime kaudella lohkon maalitilaston voittanut hyökkääjä Robin Saastamoinen. JJK:n ainoa ulkomaalaispelaaja on 25-vuotias ranskalainen keskikenttämies Antoine Lemarié, joka pelasi viime kaudella Kakkosta FC Espoossa.

JJK:n pelit on tälläkin kaudella nähtävissä ilmaiseksi Keskisuomalaisen verkkosivuilla legendaarisen Tapio Suomisen selostamina.

Laadukkaan keskuspuolustajan sai myös naapuriseura FCV, jonka riveihin liittyi Toni Takamäki Jarosta. FCV:n maalivahti Ville Viljala valittiin viime kaudella oman lohkonsa parhaaksi.

26-vuotias Ville Viljala pelasi kaudella 2016 yhdeksän ottelua Veikkausliigassa. Vyöllä on myös 46 peliä Ykkösessä ja joitain poikamaaotteluita. Kuva: Juha Tamminen

FC Vaajakosken riveissä huomionarvoista on 39-vuotiaan Tomi Karlstedtin jatko. Karlstedt on Vaajakosken Kuohun kasvatti, joka on ollut FCV:n kuvioissa jo 90-luvun loppupuolelta asti.

Hän pelasi kaudella 2007 JJK:ssa Ykköstä, mutta on edustanut muutoin aina FCV:tä. Karlstedt on tehnyt Kakkosessa lähes sata maalia, ja on yksi sarjatason historian tehokkaimmista pelaajista. Valtaosan urastaan Karlstedt on pelannut hyökkääjänä, mutta viime aikoina hänestä on muovautunut laitapuolustaja.

Miesten Ykkönen

@miesten_ykkonen
Tomi Karlstedtin _aivan mieletön_ FCV-ura saa jatkoa! Todella harvassa ovat ne pelaajat, jotka edustavat saman seuran edustusjoukkuetta neljällä eri vuosikymmenellä. #Kakkonen

FC Vaajakoski

@FCVaajakoski
🔥❤️ Tomppa Karlstedt jatkaa!

Todellinen seuralegenda on edustanut vaajakoskelaisia jo pitkälti yli 20 vuotta neljällä eri vuosikymmenellä ja kokenut joukkueen kaikki nousut ja laskut.

fcvaajakoski.com/tomi-karlstedt…

#kakkonen #vaajakoski #jyväskylä #liikuntapääkaupunki

Sarjanousija OTP teki takalinjoilleen pari ylemmiltä sarjatasoilta tuttua nigerialaiskiinnitystä. Alexander Jibrin pelasi viime kaudella Ykköstä AC Oulussa ja Samuel Olabisi Veikkausliigaa RoPS:ssa.

Myös Herculesista tulleella Simon Thurlingilla on kokemusta Ykkösestä muutaman vuoden takaa. OTP:n riveissä nähdään tällä kaudella myös valmentajalegenda Miika Juntusen nuorempi poika Joona.

SJK Akatemian kiinnostavin uusi nimi on HJK Klubi 04:sta värvätty pelintekijä Nooa Laine. Laine saanee Seinäjoella isoja minuutteja, ja jos kaikki menee hyvin, hän saattaa päästä haistelemaan jo tällä kaudella pääsarjan ilmapiiriä. SJK Akatemian värväyksiin lukeutuu myös 20-vuotias argentiinalainen keskikenttäpelaaja Valentin Gasc, joka on pelannut jopa Argentiinan alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa.

Lohkon suurin suosikki Hercules vahvistui useammalla viime kaudella AC Oulussa pelanneella pelaajalla. Joukkuetta vahvistavat Veikkausliigassakin 24 ottelua pelannut laitapuolustaja Kristian Heinolainen, keskikentän pohjapelaaja Samuli Leppälä ja hyökkääjä Sami Karjalainen.

VIFK:n Sudanissa syntynyt nuori laitapuolustaja Hane Birhane on ollut harjoituskaudella erittäin maaliahneessa vireessä ja hakee lopullista läpimurtoa Kakkosessa.

Miesten Ykkönen

@miesten_ykkonen
21-vuotias Hane Birhane on ollut preseasonilla pelipäällä - @VasaIFK-pakki on viimeistellyt seitsemän osumaa neljässä edellisessä harjoitusottelussa. #Kakkonen 📽️: @GBK1924

Valmennuspuoleltakin löytyy kiinnostavia nimiä. SJK Akatemiaa luotsaa edustusjoukkueestakin tuttu Brian Page. JJK pudotti pienen pommin vain vähän ennen kauden alkua, kun se erotti täksi kaudeksi palkatun AC Kajaanin entisen valmentajan Ari Kosken toimestaan. Kosken paikan valmentajana ottaa Stephen Clark.

Palaako Jari Litmanen pelikentille? Lue A-lohkon esittely seuraavalta sivulta.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla Kakkosen A-lohkon esittely”]

A-lohko – vielä kerran Litti?

Joukkueet

  • Atlantis (Helsinki)
  • Kiffen (Helsinki)
  • JäPS (Järvenpää)
  • KäPa (Helsinki)
  • Reipas (Lahti)
  • MiPK (Mikkeli)
  • MYPA (Kouvola)
  • NJS (Nurmijärvi)
  • PKKU (Tuusula)
  • PeKa (Kotka)
  • PEPO (Lappeenranta)
  • KuFu-98 (Kuopio)

Kakkosessa pelaa tällä kaudella vähemmän joukkueita Helsingistä kuin kertaakaan aiemmin nykyisellä kolmen lohkon aikakaudella. Kun vielä vuonna 2016 helsinkiläisiä oli Kakkosessa peräti kahdeksan ja viime kaudellakin viisi, on tällä kaudella pääkaupunkilaisia sarjassa vain kolme.

Ne kaikki – Atlantis, Kiffen ja sarjanousija Käpylän Pallo – pelaavat tällä kaudella A-lohkossa tai ”itälohkossa”, jos niin halutaan sanoa. Helsinkiläisderbyjä vartovien kannattaa siis seurata tätä lohkoa tarkkaan.

Vaikka Käpylän Pallo onkin sarjanousija, voi siitä povata kenties helsinkiläisseuroista kovinta. KäPa on saanut seudun muista seuroista mukavasti vahvistusta, ja päävalmentajana aloittaa 32-vuotias Ossi Virta, jonka KTP:n kapteeni David Ramadingaye risti viime syksyn Veikkausliigan nousujuhlissa ”seuraavaksi Markku Kanervaksi”.

Virta työskenteli viime vuosina KTP:n kakkosvalmentajana ja sitä ennen SJK:n akatemian johtajana, ja palaa nyt takaisin kasvattajaseuraansa KäPa:an.

Ossi Virta pokkasi syksyllä 2015 SJK:ssa Veikkausliigan mestaruusmitalin. Kuva: Juha Tamminen

KäPa:n uusista pelaajista Ykkösen tasolta kokemusta joukkueeseen tuovat esimerkiksi tammikuussa seuraan liittyneet Joonas Salmi, Patrik Ahonen ja Jani Kaukomaa. Kiinnostava tulokas on myös Peimari Unitedissa viime kaudella pelannut nuori portugalilainen João Vivas, jota KäPa:lle suositteli Gnistanin portugalilaisvalmentaja Ricardo Duarte.

Vahvan joukkueen on kasannut myös Atlantis. Uudeksi valmentajaksi seura palkkasi Mikkelin Pallo-Kissoja viime kaudella valmentaneen Tommi Ekmarkin, joka toi mukanaan Helsinkiin peräti neljä vanhaa pelaajaansa.

Ehkä tärkein heistä on MiPK:n viime kauden kapteeni Antti-Pekka Kesonen, jonka Ekmark tuntee jo kouluvuosilta. Kesonen pelasi viime kaudella kaikki MiPK:n peliminuutit. Myös hyökkääjä Ali Al-Musawi pelasi Mikkelissä vahvan kauden. Päävalmentaja Ekmark toimii tällä kaudella myös Veikkausliigan HIFK:n valmennusryhmässä.

Atlantiksen maalivahtina pelaa Kamerunin vuoden 2014 MM-joukkueeseenkin kuulunut Sammy Ndjock. 31-vuotias Ndjock pelasi vuosina 2018-2020 MP:ssä, kunnes siirtyi kesken viime kauden Veikkausliigaan RoPS:n maalille.

Kokemusta Atlantiksessa edustaa myös 33-vuotias sierraleonelaishyökkääjä Obi Metzger, joka pelasi vuosina 2011 ja 2012 Veikkausliigaa Hakassa. Atlantiksessa Metzger aloittaa jo seitsemännen perättäisen kautensa. Atlantiksen managerina toimii edelleen muusikko ja viihdehahmo Aarne Tenkanen.

Hakassa Veikkausliigaa pelannut Obi Metzger alkaa olla Atlantiksessa jo melkoinen seuraikoni. Kuva: Juha Tamminen

Lohkon voittajasuosikkeihin lukeutuu ilman muuta lappeenrantalainen PEPO, joka jäi viime kaudella A-lohkossa toiseksi viisi pistettä PK-35:n taakse. PEPO:n valmentajana jatkaa viime elokuussa päävastuuseen noussut Janne Muhli.

Tärkein uusi hankinta on EIF:stä saapunut kanadalainen laitapelaaja Zachary Sukunda. PEPO:ssa pelaa tälläkin kaudella myös bundesliigaseura 1. FC Kölnin kasvatti Leon Augusto. Portugalilainen sai alkuvuodesta sopimuksen KPV:hen, mutta pesti purettiin koeajan puittessa, ja niin hän palasi takaisin Lappeenrantaan.

Etelä-Karjalassa jatkaa myös lohkon viime kauden parhaaksi puolustajaksi valittu, kokenut serbipuolustaja Milan Josimov, joka tunnetaan myös vaarallisista erikoistilanteistaan.

Järvenpään Palloseura esittelee faneilleen myös Veikkausliigasta tutun pelaajan, kun riviin astuu etenkin TPS:stä hyvin muistettava Aleksi Ristola. Viimeiset kaksi kautta Ristola on edustanut Kolmosen TiPS:iä. Kaudella 2019 syntyi 28 maalia 18 Kolmosen ottelussa.

Kymenlaakson ylpeys MYPA jäi viime kaudella selvällä erolla Ykkösen jumboksi saatuaan 22 ottelusta vain kuusi pistettä. Perinteikkään MYPA:n visiitti Ykköseen kesti tällä kertaa kaksi vuotta, ja nyt Kouvolassa haetaan taas vauhtia Kakkosesta. MYPA:n avainpelaajista Anttoni Huttunen (KTP) ja Nuutti Laaksonen (JIPPO) löysivät uuden seuran ylemmiltä sarjatasoilta.

MYPA:n kiinnostavin värväys on paluun tekevä Tomi Räikkönen, joka teki MYPA:lle kaudella 2018 Kakkosessa kahdeksan maalia. Vielä tärkeämpää on viimeisten kolmen kauden ajan MYPA:n tehokkaimpiin pelaajiin lukeutuvan Jussi-Pekka Rämän jatko seurassa.

Nurmijärveläinen NJS jäi viime kaudella A-lohkossa sijalle yhdeksän, mutta sillä oli riveissään kuitenkin pari suurta onnistujaa. 28-vuotias maalivahti Otso Knuuttila valittiin lohkon parhaaksi maalivahdiksi. 19-vuotias Miro Salminen teki puolestaan toisella Kakkosen kaudellaan komeat kymmenen maalia ja sijoittui A-lohkon maalitilastossa jaetulle kakkossijalle. Molemmat jatkavat pelaamista NJS:ssä.

Kakkosen A-lohkosta löytyy myös kovia valmentajanimiä. PKKU:ta valmentaa pelaajana kolme suomenmestaruutta voittanut Rami Hakanpää. Ykkösmaalivahti ja kapteeni puolestaan on 22-vuotias HJK:n kasvatti ja entinen poikamaajoukkuepelaaja Robin Källman.

Vaan kun nimekkäistä valmentajista puhutaan, täytyy katseet kääntää ehdottomasti Lahteen. Perinteikkään Lahden Reippaan valmentajana aloitti lokakuussa pelaajana komean uran tehnyt ja valmentajana pitkään niin Veikkausliigassa kuin Pikkuhuuhkajissakin työskennellyt Tommi Kautonen.

Joulukuussa julkisuuteen annettiin sitten vihje, että valmennusryhmään liittyy myös Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija, ”Auge” Kautosen lapsuudenystävä Jari Litmanen.

Litmanen asuu Virossa eikä ole välttämättä ihan säännöllisesti Reippaan mukana. Helmikuussa Radio Voimalle antamassaan 50-vuotisssynttärihaastattelussa ”Kuningas” antoi pieniä toiveita siitä, että voisi joskus vielä jäähyväisottelun pelata, jos Lahden Kisapuisto pantaisiin kuntoon. Ehkä kaikkein toiveikkaimmat Kakkosen seuraajat näkevät jo päiväunia siitä, että Litti nähtäisiin kentällä jo tällä kaudella.

Jos tähdistä puhutaan, niin Jari Litmaselle ei Kakkosessa löydy haastajaa. Kuva: Juha Tamminen

Historiansa 130. juhlavuotta viettävän Reippaan merkittävin uusi pelaajavahvistus on 20-vuotias hyökkääjä Tomi Kult. Kult pelasi jo toissa kaudella FC Lahdessa kymmenen veikkausliigaottelua ja vietti viime kauden AC Kajaanissa.

Sami Rähmönen, Tomas Hradecky ja Tomi Maanoja tähdittävät niin sanottua länsilohkoa. Lue B-lohkon esittely seuraavalta sivulta.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla Kakkosen B-lohkon esittely”]

Lohko B – tähtiloistoa

Joukkueet

  • EPS (Espoo)
  • FC Honka/A (Espoo)
  • FC Jazz (Pori)
  • GrIFK (Kauniainen)
  • HJS (Hämeenlinna)
  • Ilves/2 (Tampere)
  • KaaPo (Kaarina)
  • PIF (Parainen)
  • SalPa (Salo)
  • TPV (Tampere)
  • Ilves-Kissat (Tampere)
  • VJS (Vantaa)

Niin sanotussa länsilohkossa ei tällä kaudella ole mukana yhtään Ykkösestä pudonnutta joukkuetta. Lohko koostuu tälläkin kaudella pääkaupunkiseudun, Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Pirkanmaan joukkueista.

Lohkon kärkisijoille voi hyvin povata tälläkin kaudella kahta Veikkausliigan reservijoukkuetta, Honka Akatemiaa ja Ilves/2:ta. Ilveksen kakkosjoukkue sijoittui viime kaudella B-lohkon toiseksi ja Hongan kakkosjoukkue A-lohkon kolmanneksi.

Ilveksen viime kauden parhaista pelaajista maalitykki Santeri Haarala lähti jo TPS:n kautta Veikkausliigan KuPS:iin, jossa hän on aloittanut erinomaisesti. B-lohkon viime kauden parhaaksi puolustajaksi valittu Miska Rautiola puolestaan nostettiin edustusjoukkueen mukaan. Sekä Ilveksen että Hongan kakkosjoukkue tulevat luonnollisesti toki saamaan vahvistuksia myös Veikkausliigan joukkueiden ringeistä mukaansa.

Miesten Ykkönen

@miesten_ykkonen
Ilves/2 on #muuten pelannut Kakkosta kaudesta 2019. Ulkomaille lähteneitä:

- Matias Riikonen (18 peliä 2019)
- Naatan Skyttä (10 peliä 2019)
- Maksim Stjopin (13 peliä 2020)

#Veikkausliiga'an nousseet mm. Almén, Haarala, Huhtala, Laine, Mömmö ja Rautiola. Tähtitehdas. #Kakkonen

B-lohkon viime kauden kolmonen HJS taistelee luultavasti myös sarjan kärkisijoista. HJS on tehnyt talven aikana kaksi meritoitunutta hankintaakin. Valkeakosken Hakasta kotikaupunkiinsa Hämeenlinnaan palaa laitahyökkääjä Jonni Thusberg. MYPA:sta HJS puolestaan värväsi KuPS-taustaisen kärkimiehen Eetu Pellikan.

Viime kauden paras maalintekijä, 14 maalillaan koko Kakkosen maalipörssin jaetulle kakkossijalle sijoittunut Jesse Huhtala puolestaan nousi Veikkausliigaan. 20-vuotiaan Huhtalan uusi seura on FC Haka.

Lohkon viime kauden nelosen PIF:n riveissä pelaa useita viime vuosien aikana FC Interin veikkausliigaportteja kolkutellutta nuorta pelaajaa. Joukkueeseen palasi myös nuori toppari Frans Grönlund, joka kuului viime kaudella IFK Mariehamnin veikkausliigarinkiin.

Kaikkein tunnetuin pelaaja on kuitenkin 28-vuotias Tomas Hradecky, joka siirtyi Piffeniin viime vuoden toukokuussa. 85 veikkausliigaottelun konkari on pysynyt terveenä ja pelasi jo viime vuonna verrattain ehjän Kakkosen kauden.

Jos on Hradecky Veikkausliigan tasolta tunnettu tähti, niin naapuriseura Kaarinan Pallo pani vielä paremmaksi. KaaPo:n joukkuetta nimittäin vahvistaa todellinen TPS-ikoni Sami Rähmönen.

Koko uransa TPS:ssä pelannut laitapuolustaja päätti pääsarjauransa syksyn karsintaotteluihin, ja tuo nyt KaaPo:oon 274 ottelun verran veikkausliigakokemusta. Joukkuevalinta oli Rähmöselle luonteva, sillä hän asui jo entuudestaan Kaarinassa. Myös Kakkosen viime kauden maalikuningas, 17 ottelussa 17 maalia tehnyt Juho Salminen jatkaa joukkueessa edelleen.

Monivuotinen TPS-kapteeni Sami Rähmönen jatkaa pelejään Kakkosen C-lohkon KaaPo:ssa. Kuva: Juha Tamminen

Porin ylpeys FC Jazz lähtee kauteen kovalla valmennuskaksikolla, sillä sekä Jani Uotisella että Jari Pyykölällä on runsaasti kokemusta ylemmiltäkin sarjatasoilta. Tärkein pelaajavahvistus on hyökkääjä Elias Ahde, joka palaa Poriin nyt KPV:stä. 25-vuotias Ahde on pelannut Veikkausliigassa 34 ja Ykkösessä 94 ottelua, ja hän lupaili kauden alla tekevänsä Jazzille Kakkosessa 20 maalia.

Mikkelin Pallo-Kissat menetti viime kauden jälkeen valmentajansa Tommi Ekmarkin ja useita avainpelaajia Atlantikseen. Toukokuun alussa MiPK sai kuitenkin huippuvahvistuksen, kun se kiinnitti joukkueeseensa 29-vuotiaan Lucas Dos Santosin.

Brassilaituri on pelannut aiemmin muun muassa EIF:ssä, KTP:ssä ja MP:ssä, ja hänet valittiin vuonna 2019 Kakkosen lohkonsa parhaaksi pelaajaksi (ja edellisvuonna parhaaksi keskikenttäpelaajaksi). Viime vuonna Lucas pelasi Kolmosen Savilahden Urheilijoissa, ja teki kymmenessä pelissä 11 maalia ja syötti kahdeksan. Toinen kova vahvistus on Gnistanissa viime kaudella Ykköstä pelannut Bangaly Kouyaté.

Grankulla IFK:ssa pelaa tälläkin kaudella komean uran ulkomailla ja Veikkausliigassa tehnyt, sekä kaksi A-maaotteluakin pelannut Juha Hakola, joka liittyi joukkueeseen kaudelle 2020.

Sarjanousija Ilves-Kissojen mukaan liittyi helmikuussa Veikkausliigasta ja Ykkösestä hyvin tuttu kamerunilaishyökkääjä Jean Nganbe Nganbe. 32-vuotias Nganbe Nganbe toimii tamperelaisjoukkueessa pelaaja-valmentajana, päävalmentaja Giorgi Ositashvilin apuna.

Georgialainen Ositashvili pelasi pitkään KTP:ssä, ja uransa päätteeksi TPV:ssä. Pelaajistossa myös Mauro Severino tuo Ilves-Kissoihin kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta, nuoresta iästään huolimatta.

Aamulehti televisioi tällä kaudella kaikki Ilves-Kissojen ja TPV:n Kakkosen kotipelit.

Kovan vahvistuksen Kakkoseen esittelee myös toinen sarjanousija VJS. Sen maalia vartioi nimittäin takavuosien Pikkuhuuhkaja-sankari ja erittäin kokenut veikkausliigapelaaja Tomi Maanoja, joka palasi täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa. 34-vuotias ”Psyko” pelasi VJS:ssä edellisen kerran 18 vuotta sitten.

Tomi Maanoja pelaa jälleen VJS:ssä 18 vuoden poissaolon jälkeen. Kuva: Juha Tamminen