Bayern München epäröi huhuissa sitkeästi roikkuvaa hankintaa – mahdollisesti käynnistyvällä dominoefektillä vaikutuksia Barcelonaan asti?

© Kuva: Getty Images

Bundesliigajätti Bayern Münchenin siirtokesä 2021 on ollut hyvin rauhallinen. Siirtokorvauksellisia hankintoja se on tehnyt vain yhden, kun jo helmikuussa varmistui toppari Dayot Upamecanon siirto RB Leipzigista Bayerniin. Lisäksi ilmaissiirroilla on kiinnitetty Sven Ulreich ja Omar Richards. Neljä nuorta pelaajaa Bayern on lähettänyt lainalle, ja David Alaba ja Javi Martínez lähtivät ilmaissiirroilla Real Madridiin ja Qatar SC:hen, tässä järjestyksessä.

Siirtohuhuissa on vellonut pitkään Itävallan maajoukkueen tähtipelaaja Marcel Sabitzer. Sabitzer olisi valmentaja Julian Nagelsmannille tuttu pelaaja, sillä Upamecanon tavoin hänkin pelaa Nagelsmannin aiemmassa seurassa RB Leipzigissa.

Goalin ja Spoxin mukaan Bayern München on jo päässyt suulliseen sopuun sopimuksesta 27-vuotiaan Sabitzerin kanssa. Bayern kuitenkin epäröi, tehdäkö Sabitzerista Leipzigille tarjousta. Leipzigin hintapyyntö on verrattain edullinen 15 miljoonaa euroa, mutta Bayernissa ei olla vielä vakuuttuneita siitä, onko joukkueen keskikentällä miehelle tilaa.

Sitä ennen pitäisi luopua esimerkiksi Corentin Tolissosta, jota on aiemmin huhuttu Valioliigaan. Lähtökuopissa voi olla myös toinen ranskalainen, 22-vuotias Michaël Cuisance, jolle Bayern saattaa etsiä lainaseuraa. Cuisancelle tuskin on merkittävää roolia Bayernissa tarjolla tälläkään kaudella.

Jos Bayern päättää luopua Tolissosta ja hankkia Sabitzerin, voivat dominoefektin vaikutukset ulottua aina Barcelonaan asti. RB Leipzig on nimittäin jo katsellut Sabitzerin korvaajaksi Barcelonan 18-vuotiasta lupausta Ilaix Moribaa.

Moriba ei ole suostunut Barcelonan jatkosopimustarjoukseen, ja Barca onkin pudottanut viime kaudella läpilyöneen nuorukaisen reservijoukkueeseen. Jos Moriba saadaan Barcelonan toiveiden mukaisesti myytyä – esimerkiksi juuri Leipzigiin – voisi Barcelonan palkkakaton alle vapautua kipeästi kaivattua tilaa. Barcelona on toivonut saavansa Moribasta saman 15 miljoonaa euroa, jota Leipzig pyytää Sabitzerista, mutta toistaiseksi Leipzigin on kerrottu tarjonneen vain noin kahdeksaa miljoonaa euroa.

54 A-maaottelua pelannut Sabitzer on viettänyt RB Leipzigissa jo kuusi täyttä kautta. Hänen sopimuksensa umpeutuu alkaneen kauden jälkeen, joten siinä on selitys suhteellisen matalalle hintapyynnölle.

Leipzigissa kapteeninnauhaa kantava Sabitzer teki ”Punaisille härille” viime kaudella kahdeksan maalia ja antoi neljä maalisyöttöä 27 bundesliigaottelussa. Kaudella 2019-2020 hänet valittiin sekä Bundesliigan että Mestarien liigan tähdistöjoukkueeseen.

Leipzigin urheilujohtaja Florian Scholz vahvisti tiistaina, ettei Bayern ole tehnyt Leipzigille vielä virallista tarjousta Sabitzerista. Mielenkiintoa monien mutkien kuvioon lisää sekin, että sekä Sabitzer että Moriba ovat saman agenttitoimiston asiakkaita.

Lähde: Goal


QPR – Swansea | ”Ärrät” vetoideana! ⭐️⭐️½