Kylian Mbappén puuttuminen ei vaikuta Huuhkajien valmistautumiseen MM-karsintojen Ranska-vierailuun. Kazakstanin lauantaina kaatanut Huuhkajat matkustaa Lyoniin tiistai-illan kärkikamppailuun.

Les Bleus kohtaa Huuhkajat ilman pohjevammasta kärsivää ykköstähteään Mbappéa, mutta puolustavan maailmanmestarin ryhmä vilisee Antoine Griezmannin ja Paul Pogban kaltaisia jalkapallomaailman kirkkaimpia tähtiä.

Ranska johtaa kaksi ottelua enemmän pelanneena karsintojen D-lohkoa neljän pisteen erolla Suomeen. Kärkihyökkääjä Mbappén puuttumisesta huolimatta Suomella ei ole varaa antaa keskittymisensä herpaantua.

– Kaikki nyt tietävät, että Mbappé on yksi maailman parhaista hyökkäävistä pelaajista, mutta kyllähän Ranskan joukkue on täynnä noita loistavia pelaajia, laitapuolustaja Nikolai Alho vastasi SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien lehdistötilaisuudessa.

– On siellä Karim Benzemaa ja Antoine Griezmannia. Kyllä siellä saa keskittyä ja olla hereillä koko ajan, toppari Daniel O’Shaugnessy lisäsi.

Ranska on pelannut kahdessa edellisessä karsintaottelussaan kaksi tasapeliä Ukrainaa ja Bosniaa & Hertzegovinaa vastaan. Kesän EM-kisoissa Sveitsiä vastaan neljännesvälierissä pudonnut Les Bleus ei ole napannut voittoa viimeiseen viiteen peliin.

Suomen suunnitelma altavastaajana ei tule muuttumaan.

– Vaikka niillä on vähän heikompia tuloksia ollut viime aikoina, mutta kaikki tietävät kuinka paljon siitä joukkueesta löytyy laatua. Kyllä sieltä varmasti tulee tosi kova vastus tiistaina ja kyllä ne on selkeä ennakkosuosikki tähänkin peliin, O’Shaugnessy kommentoi.

– Me lähdetään hakemaan kurinalaisella puolustamisella ja vastaiskuilla hyvää tulosta.