Hyvää joulua arvon lukijat! Joulun kunniaksi annamme lahjat veikkausliigaseuroille pilke silmäkulmassa.

HJK: Sari Mikkonen-Mannila pakettiin ja toimistolle

HJK pelasi varsin hienon kauden kentällä. Veikkausliigan mestaruus, Suomen Cupin hopea ja lohkovaihepaikka Konferenssiliigassa olivat kaikki erinomaisia saavutuksia. Yksi osa-alue, jossa HJK epäonnistui, oli markkinointi ja viestintä.

Kauas on tultu niistä ajoista, kun HJK oli markkinoinnissaan yksi suomalaisen joukkueurheilun suunnannäyttäjistä. Oikeastaan se päättyi melko suoraan seinään, kun Sari Mikkonen-Mannila jätti HJK:n markkinointipäällikön tehtävän. Joten laitetaanpa Mikkonen-Mannila pakettiin ja viedään paketti HJK:n toimistolle.

Ehkäpä paketin avaamalla toimistolla huomataan ensi kerralla hieman nopeammin, mikäli joku seuran pelaaja lopettaa ammattilaisuransa tai pelaa viimeisen ottelunsa Klubin paidassa.

KuPS: Selostuskoppiin pitkiä kalsareita ja valjaat

Kuopion keskuskentän selostuskoppi kertoo karulla tavalla siitä, kuinka alkeellisella tasolla olosuhteet Kuopiossa ovat. Selostajat ottavat kerta toisensa jälkeen riskin kiivetessään tuulessa heiluvaan koppiin.

Uudesta stadionista on väännetty ja käännetty, mutta lapiot ovat yhä varastossa odottamassa rakennustöiden aloittamista. Sillä välin selostajille voisi ainakin tarjota pitkät kalsarit ja valjaat, jos koppi sattuisikin romahtamaan.

SJK: Jani Honkavaaralle omistettu laatta

Seinäjoella on totuttu vaihtamaan valmentajaa, kun homma ei toimi. Vuonna 2021 SJK heitti vanhat tavat romukoppaan ja muutti toimintatapojaan. Tällä kertaa valmentajaa vaihdettiin, kun homma toimi. Inspiroivaa!

Jani Honkavaara johdatti SJK:n sarjassa kolmanneksi ylivoimaisten KuPSin ja HJK:n taakse. Sen myötä SJK palaa ensi vuonna eurokentille. Tästä saavutuksesta Honkavaara sai lopulta lahjaksi Raimo Sarajärven sanat: ”Hänen työsopimuksensa päättyy niin kuin sopimuksessa lukee”.

Jani Honkavaara johdatti SJK:n toisella kaudellaan pronssille, ja sai sitten lähteä. Kuva: Juha Tamminen.

Vaikka tuokin kommentti varmasti lämmittää Honkavaaraa, kuten paikka SJK junioreiden hallituksessa, niin käydään joulun kunniaksi nikkaroimassa Seinäjoen OmaSp stadionin seinälle laatta, jossa muistetaan Honkavaaraa Sarajärven kommentilla.

FC Inter: Vaihtopelaajia, jotka eivät pelaa

FC Inter oli koko maailman mittakaavassa yhden tilaston ykkönen kaudella 2020-21 (tarkoittaa Interin osalta kautta 2021). Siis koko maailman! CIESin listauksessa nimittäin Inter käytti maailman vähiten pelaajia kauden aikana. Mukana listauksessa oli 84 maailman pääsarjatasoa, joten mistään pilipali-kunniasta ei voida puhua. Inter käytti kauden aikana 21 pelaajaa 27 ottelussa.

Saavutus on totta kai upea osoitus Interin fysiikkavalmennuksesta. Pelaajat pysyivät ehjänä äärettömän hyvin. Burnleyn manageri Sean Dyche on huhupuheiden mukaan halunnut jo pitkään tutustua Interin toimintatapoihin. Burnley kun jäi samassa listauksessa vasta sijalle 28.

Jotta vastustajia ärsyttäisi ensi kaudella entistä enemmän Interin aina sama avauskokoonpano, tarjoamme Interin penkille vaihtopelaajia. Vaihtopelaajia, jotka eivät suinkaan pelaa, vaan lähinnä vit*uilevat vastustajalle.

Ilves: Petteri Pennaselle Juti-suomi-hokisanakirja ja asunto

Ilves vastasi ehkäpä talven kovimmasta pelaajahankinnasta, kun se hankki Petteri Pennasen pitkällä sopimuksella Tampereelle. Ilves kaivoi kuvetta ja hankki Veikkausliigan tähtipelaajan. Sellaista herkkua ei viime vuosina ole Tamperella koettu. Liekö sitten potkut saaneella Jarkko Wissillä ja hänen toimintatavoillaan osuutta asiaan.

Pennanen sai pitkän sopimuksen, mutta joutui kuitenkin lähtemään asunnonhakuun Twitterin välityksellä. Ihan kaikkea ei sentään Ilveskään pysty hoitamaan. Ongelmia asunnonhaussa voi syntyä myös siitä, että savon murre ja tampereen murre ovat lähes kaksi eri kieltä.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Eipä hätää! Annetaan Pennaselle joululahjaksi Juti-suomi-hokisanakirja sekä asunto esimerkiksi juuri valmistuneen Nokia Arenan yhteyteen.

HIFK: Rauhallisia joululauluja, glögiä ja oppitunti

Helsingin IFK on edennyt viime vuosina osakeannista toiseen, pääomistajasta toiseen ja valmentajasta toiseen, pelaajista puhumattakaan. Joku voisi sanoa, että meno on ollut melko hektistä.

Onneksi joulu on rauhoittumisen aikaa. IFK:n toimistolla on nyt alkamassa taas kerran uusi alku. Se on syytä aloittaa rauhallisia joululauluja kuunnellen ja glögiä siemaillen. Siihen päälle vielä oppitunti jalkapallon pääsarjoista. Ehkä ensi kerralla Kiinan Superliiga ja Macaon Kiinan kansantasavallan erityishallintoalueen pääsarja eivät sekoitu toisiinsa.

FC Lahti: Vaihtopelaajia, jotka eivät pelaa (yksi vähemmän kuin Interille)

Hopea ei ole häpeä, sanotaan. No eihän se olekaan. Lahti sijoittui nimittäin jo aiemmin mainitussa CIESin listauksessa toiseksi! Lahti käytti kauden 2021 aikana 22 pelaajaa 27 ottelussa. Yhden enemmän kuin Inter.

Lahti joutuu kuitenkin jakamaan toisen sijansa kolmen färsaarelaisen sekä ruotsalaisen Halmstadin kanssa. Tästä syystä joudumme antamaan Lahdelle joululahjaksi yhden vi*tuilevan vaihtopelaajan vähemmän kuin Interille. Onhan teillä sentään Petri Pasanen valmennusryhmässä. Peetuhan nyt menisi vielä vaikka kenttäpelaajastakin.

Haka: Yksityiskone kausikorttilaisille

Haka on tehnyt loistavaa työtä kausikorttien myynnissä. Jouluun asti voimassa olleen kampanjan aikana Haka myi yli 1 200 kausikorttia, mikä on suorastaan huikea lukema suomalaisessa jalkapallossa.

Seuran kehityspäällikkö Jukka Jaskara kertoi, että suurin osa kausikorteista on mennyt Valkeakoskelle, mutta osa myös muualle Suomeen ja aina ulkomaille asti. Jaskaran mukaan Tampere-Pirkkalaan aukeavat lentoyhteydet Euroopasta avaavat mahdollisuuden etähakalaisille tulla peleihin paikan päälle.

Helpotetaan etähakalaisten arkea sen verran, että laitetaan seuran etäkausikorttilaisille oma yksityiskone käyttöön ensi kaudeksi. Sillä voi pöräyttää suoraan vaikka tehtaan parkkipaikalle.

Honka: Työmaakypärät ja Hexi Artevalle Twitter-vastaavan rooli

Honka oli suorastaan surullinen näky kaudella 2021. Hongan peleissä eivät käyneet edes pelaajien läheiset. Työmaastadionin kalterit, nuo espoolaiset vuvuzelat, soivat kuitenkin hieman epärytmisesti aina ottelulähetyksissä. Siihen päälle vielä pressujen kohina, niin johan siinä on espoolaista jalkapallokulttuuria parhaimmillaan.

Tapiolan työm… …urheilupuisto! Kuva: Juha Tamminen.

Kentällä peliesitykset olivat alakuloisia. Seuran manageri Hexi Arteva keskittyi pääosin kritisoimaan Sanna Marinia ja hallitusta Twitterissä. Seuran oma viestintä oli kuitenkin sillä samalla tasolla kuin Artevan mukaan espoolainen fanikulttuuri: sitä ei ole riittävästi.

Tämähän korjaantuu mukavasti sillä, että Arteva ottaa Hongan somet hoitaakseen. Syntyisi hyvää pöhinää. Sen verran tuulista Tapiolassa kuitenkin on, että lähetetään myös koko joukkueelle työmaakypärät, ettei vaan sattuisi mitään.

IFK Mariehamn: Risuja!

IFK Mariehamn on ollut sen verran tuhma, että tänä vuonna ei lahjoja jaeta. Ja jollekinhan ne risutkin pitää jakaa. IFK kun oli sen verran tuhma, että antoi historiansa ensimmäiset valmentajapotkut viime kaudella. Lukas Syberyjski sai potkut kesken kauden.

Ennen potkujaan Syberyjski sai kuitenkin rauhassa tiuskia Nya Ålandin toimittajalle, kun hän kehtasi kysyä valmentajalta kysymyksen ottelun jälkeen. Mikä röyhkeys!

Lopulta IFK Mariehamn teki historiallisen tuhman ratkaisun ja antoi Syberyjskille potkut. Eihän tällaista saisi onnellisuuden tyyssijassa tapahtua. Hyi teitä saarelaiset!

AC Oulu: Mosalle kartta ja somepuolelle historiankirjat

AC Oulu on tehnyt varsin nimekkäitä hankintoja kaudelle 2022. Tuoreimpana sarjan parhaimpiin keskikenttäpelaajiin lukeutuva Moshtagh ”Mosa” Yaghoubi liittyi joukkueen vahvuuteen. Yaghoubi on aiemminkin pelannut pohjoisessa.

Visiitti Rovaniemellä oli värikäs. Yaghoubi muun muassa kommentoi tuolloin istuvansa jossain vi*un RoPSin penkillä. Jotta vahinko ei sattuisi toistamiseen, annetaan Mosalle kartta, josta näkee sitten missä penkillä ensi kaudella mahdollisesti istutaan.

Siirron yhteydessä somessa hieman kettuiltiin Oulun suuntaan tästä Yaghoubin RoPS-aikaisesta kommentista. Kettuilu ei kuitenkaan osunut, koska ilmeisesti Oulun somevastaavat eivät olleet kuulleet Mosan aiemmasta kommentista. Näin ollen ”Mosan sutkautukset ja futsal-pelit” -niminen historiikki someosastolle pukin konttiin.

VPS: Yhdeksän kloonia Sebastian Strandvallista

Vaasan Palloseura palaa pääsarjaan kahden kauden tauon jälkeen. Upea asia Vaasalle ja vaasalaiselle jalkapallolle. Vepsulla on edessään samanlaiset haasteet kuin kaikilla sarjanousijoilla. Pelaajisto on Ykkösen parhaimmistoa, mutta se ei oikein riitä Veikkausliigassa, kysykää vaikka toiselta mustavalkoraitaiselta Palloseuralta.

Sebastian Strandvall johdattaa Vepsun takaisin liigaan. Kuva: Juha Tamminen.

Siksi tämä joululahja onkin ehkä kaikista merkittävin. Kloonaamme nimittäin Sebastian Strandvalleja yhdeksän kappaletta. Näin ollen Vepsun avaus on veikkausliigatasoa, kun kentällä viilettää kapteeni Strandvall ja hänen yhdeksän klooniaan. Maalivahtina voi olla kuka tahansa, koska tuollainen kattaus seuralegendoja tuskin päästää laukaustakaan ottelun aikana.

Käytännössähän tämä joululahja on samalla myös sarjapaikka kaudelle 2023. Melkoinen paketti!