Liverpool ja Manchester City iskevät yhteen sunnuntaina Anfieldilla Valioliigan huippuottelussa. 

Huippuseurojen syyskausi Valioliigassa on ollut hyvin erilainen. Manchester City on pelannut odotetusti vahvan alkukauden ja kerännyt yhdeksästä ottelusta seitsemän voittoa, kaksi tasapeliä ja 23 pistettä. 

Liverpool on sen sijaan sarjassa vasta kymmenentenä. Sarjakärki Arsenal on karannut 14 pisteen päähän ja sunnuntainen vastustaja on 13 pistettä Liverpoolia edellä.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp tiedostaa, miten suuri haaste on luvassa. Klopp kuvailee Manchester Cityä maailman parhaaksi joukkueeksi.

– Pelaamme kotonamme. Kohtaamme Anfieldilla Manchester Cityn, eli maailman parhaan joukkueen, mutta yritämme voittaa joka tapauksessa. Mikään ei ole varmaa, mutta meillä on käytössämme loppuunmyydyn Anfieldin tuki ja yritämme hyötyä siitä. Pidän otteluihin valmistautumisesta, mutta tämä on suurin haaste, minkä voit kohdata jalkapallossa. Meidän pitää sulkea tiloja ja hyökätä oikeilla alueilla kentällä. Jos suljet tilan tietystä paikasta, Manchester City löytää uuden tilan.

Miten Erling Haaland on pysäytettävissä? Se on ollut syksyn kuumin kysymys. Klopp kertoi oman kantansa.

– Kun pelaat maailman parasta hyökkääjää vastaan, on sinun pidettävä huolta siitä, ettei hän saa juurikaan palloja. Se on suuri haaste Haalandin kanssa, ja siihen tähtäämme. Cityä vastaan pelatessa jos suljet Haalandilta tilan liian monen pelaajan voimin, jätät tilaa muille maailmanluokan pelaajille. Se on ongelma ja yritämme löytää siihen ratkaisun.