Ranska kuuluu MM-lopputurnauksen suurimpiin voittajasuosikkeihin.

Ranska on kärsinyt suorastaan valtavista loukkaantumisongelmista, mutta on silti voittanut molemmat kisaottelunsa ja samalla varmistanut paikkansa pudotuspeleissä.

Ranska sai huonoja uutisia Australia-ottelun alussa, kun Lucas Hernández loukkasi vakavasti polvensa. Lucas joutui jättämään kisat kesken ja käväisi polvileikkauksessa. Lucas on loppukauden sivussa pelikentiltä.

Lucasin veli Theo Hernández on mukana Ranskan MM-kisajoukkueessa ja hänet vaihdettiin Australia-ottelussa veljensä tilalle. Theo käväisi sunnuntaina lehdistötilaisuudessa ja otti kantaa veljensä vakavaan polvivammaan. Theo haluaa voittaa maailmanmestaruuden omistaakseen sen veljelleen.

– Se oli minulle suuri ylpeydenaihe, kun valmentaja soitti minulle ja sain kutsun MM-kisajoukkueeseen. Olin vielä entistäkin onnellisempi, kun veljenikin oli mukana joukkueessa. Tämä tilanne ei ole hänelle helppo, koska siitä vammasta kuntoutuminen vie paljon aikaa. Puhun hänen kanssaan päivittäin.

– Lucas on sanonut minulle, että minun on tuotava maailmanmestaruuspokaali kotiin. Olemme erilaisia. Lucas pitää enemmän puolustamisesta ja minä hyökkäämisestä. Se ei ollut helppoa minulle, kun näin hänet maassa. Haluan voittaa maailmanmestaruuden veljeni vuoksi.

LUE MYÖS