Senegal voitti Qatarin perjantaina 3-1 miesten MM-kisojen toisessa ottelussaan.

Turnauksen isäntämaa joutui tappiolle ensimmäisen jakson lopussa epäonnisesta virheestä. Qatarin toppari Boualem Khoukhi yritti purkaa keskityksen pois rangaistusalueelta, mutta hän kaatui ja pallo takertui hänen jalkoihinsa. Paikalle ryntäsi Boulaye Dia, joka vei Senegalin taukojohtoon.

Pelin toista puolikasta ehti kulua vain kolme minuuttia, kunnes Senegal osui jälleen. Ismail Jakobsin kulmapotku tavoitti etualueelta Famara Diedhioun, joka puski pallon vaikeasta asennosta taidokkaasti verkkoon.

Täysin vaille töitä Senegalin maalivahti Edouard Mendy ei jäänyt, sillä hänen oli venyttävä pariinkin hyvään torjuntaan, joista toinen oli jo todella näyttävä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

WhoScored.com

@WhoScored
🎯 After 165 minutes of #Qatar2022 action, Qatar have registered a shot on target

🇶🇦 0-2 🇸🇳

#FIFAWorldCup

Ottelua oli takana 78 minuuttia, kun Qatar nousi maalin päähän. Pitkä avaus tavoitti oikelta laidalta Ismaeel Mohammadin, joka lähetti nappikeskityksen maalille. Mohammed Muntari nousi Senegalin topparien välistä pallolle ja puski pelivälineen sisään tehden samalla Qatarin historian ensimmäinen maalin MM-kisoissa.

Qatar ei ole koskaan aiemmin päässyt MM-kisoihin. Meneillään olevaan turnaukseen se pääsi kisaisäntänä automaattisesti mukaan.

Kotijoukkueen riemu eli kuitenkin lyhyen elämän, sillä Senegal meni vain hetkeä myöhemmin takaisin kahden maalin johtoon. Iliman Ndiaye kikkaili ja runnoi itsensä peräti viiden qatarilaisen ohi ja käytti pallon joukkuekaverillaan ennen kuin tarjoili syötön takaviistoon Bamba Diengille, joka latasi pallon verkkoon.

Lohkon muut joukkueet Hollanti ja Ecuador ottavat mittaa toisistaan perjantaina kello 18.00 alkavassa ottelussa.

Qatar on varmuudella ulkona pudotuspeleistä, jos Hollanti välttää tappion Ecuadoria vastaan. Kyseessä olisi ensimmäinen kerta miesten MM-kisoissa, kun isäntäjoukkueen putoaminen varmistuu jo kahden pelin jälkeen.

Opta Analyst

@OptaAnalyst
Qatar 1-3 Senegal: Qatar score their first ever #FIFAWorldCup goal, but in a few hours time they could be the first ever host nation to exit the tournament after two games.