Espanjan MM-kisaurakka päättyi jo neljännesvälieriin, kun se hävisi rangaistuspotkukilpailussa Marokolle.

Torstaina Espanjan A-maajoukkueen peräsimestä poistuneen Luis Enriquen joukkue perusti pelinsä pitkiin pallonhallintajaksoihin, mutta ei lopulta kyennyt murtautumaan vastustajien linjojen väliin riittävän usein ja sitä myötä todelliset huippumaalintekopaikat jäivät vähiin.

Espanja syötti MM-kisoissa keskimäärin peräti 939 syöttöä ottelua kohden, joista valtaosa tuli vastustajan muodon ulkopuolella.

Legendaarinen italialaisvalmentaja Fabio Capello kertoi Il Messaggeron haastattelussa uskovansa tiki-taka -jalkapallon loppuneen viimeistään Qatarin MM-lopputurnaukseen.

– Tässä turnauksessa juhlistamme tiki-takan päättymistä. Espanja sanoo heipat valeysille. Kyseessä on tapa, joka voi toimita tietyissä tilanteissa ja joissain konteksteissa, mutta se ei voi muodostua pelisysteemiksi. Puhtaan keskushyökkääjän rooli on fundamentaalinen.

– Pallonhallinta ei ole tuottavaa, kun sitä ei tueta nopeudella. Pep Guardiolan jalkapallo on kehittynyt kymmenen vuoden takaisesta. Meidän on myös muistettava, että Leo Messi ja Andrés Iniesta olivat silloin parhaimmillaan ja kykenivät pelaamaan sillä tavalla, Capello viittasi Guardiolan Barcelonan ajan pelitapaan.

LUE MYÖS