Portugali on aloittanut MM-kisaurakkansa vakuuttavasti – ainakin tuloksellisesti. Se on voittanut ottelunsa Ghanaa ja Uruguayta vastaan. Portugali on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa. Portugali kohtaa perjantaina Etelä-Korean.

39-vuotias konkaritoppari Pepe pelasi maanantaina vakuuttavan ottelun Uruguayta vastaan. Ghana-ottelu sujui penkin puolella, mutta päävalmentaja Fernando Santos nimesi Pepen avauskokoonpanoon Uruguay-ottelussa Danilo Pereiran loukkaantumisen vuoksi.

Pepen osallistuminen MM-lopputurnaukseen oli suuri kysymysmerkki vielä marraskuussa. Pepe loukkasi syksyllä polvensa ja oli lopulta yli kuukauden sivussa pelikentiltä. Pepe pelkäsi jäävänsä sivuun kisoista.

– En pystynyt nukkumaan loukkaannuttuani. Halusin kuntoutua mahdollisimman nopeasti voidakseni olla täällä Qatarissa pelaamassa MM-kisoissa. Halusin auttaa joukkuetta menestymään. Kuntoutusprosessi oli pitkä, mutta lopulta se päättyi. Se on jo menneisyyttä. Nyt on aika katsoa eteenpäin. Tavoitteemme on menestyä ja voittaa maailmanmestaruus.

Pepeltä tiedusteltiin, pelaako hän parhaillaan viimeisissä MM-kisoissaan. Seuraavissa MM-kisoissa Pepe on jo 43-vuotias. Pepe muistuttaa, että Portugalin A-maajoukkueessa on jo valmiiksi mukana hyvin lupaava toppari. 19-vuotias António Silva kuuluu iästään huolimatta Benfican ehdottomiin avainpelaajiin ja on jo tehnyt A-maajoukkuedebyyttinsä.

– Olen täällä nauttimassa näistä MM-kisoista. Haluan tehdä selväksi sen, että olen etuoikeutettu herätessäni joka aamu siihen, että saan tehdä sitä, mitä eniten rakastan, eli pelata jalkapalloa. Meillä on huippupelaajia. Se on selvää. Toivon António Silvan voivan jatkavan luonnollista kehittymistään pelaajana samalla tavalla kuin Rúben Días kehittyi Venäjän MM-kisoissa. Toivon Antóniolle pelkkää parasta. Toivottavasti hän voi pelata ja auttaa maajoukkuetta ja kehittyä seurajoukkueessaan.

– Olen pelikunnossa, koska olen mukana kisajoukkueessa. En pelannut avausottelussa, koska valmentaja päätti niin ja ikävä kyllä pääsin kentälle toisessa ottelussa joukkuetoverini loukkaantumisen vuoksi. Yritän toteuttaa parhaani mukaan valmentajani toiveita. Tärkeintä on se, että ryhmämme on henkisesti voimakas ja yhtenäinen.

LUE MYÖS