Portugalin A-maajoukkue aloittaa EM-karsintaurakkansa torstaina isännöimällä Liechtensteiniä Lissabonissa.

Sunnuntaina Portugali kohtaa vieraskentällä Luxemburgin, joten lähtökohtaisesti Portugali aloittaa karsinnat varsin helpoilla otteluilla.

Portugalin jalkapalloliitto nimesi tammikuussa Roberto Martínezin A-maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Martínez matkusti muutama päivä sen jälkeen Saudi-Arabiaan tapaamaan Al-Nassriin siirtynyttä Cristiano Ronaldoa. Martínez nimesi Ronaldon maaliskuun A-maajoukkueeseensa.

Ronaldo käväisi keskiviikkona lehdistötilaisuudessa ja kertoi fiiliksistään palattuaan maajoukkueeseen Qatarin MM-lopputurnauksen jälkeen. MM-kisat päättyivät Portugalin kannalta pettymykseen. Marokko pudotti Portugalin puolivälierissä. Ronaldo seurasi ratkaisuottelut penkin puolelta ja pääsi kentälle vasta hetki ennen loppua.

– Olen hyvässä iskussa. Portugalin A-maajoukkue on kotini. Meillä on ollut aikaa miettiä. Olen käynyt läpi vaikeita aikoja, enkä halunnut heittää pyyhettä kehään. Näin itseni tilanteissa, joissa en ole ollut aiemmin. Olen tyytyväinen, koska valmentaja luottaa minuun. Hän keskusteli kaikkien pelaajien kanssa. Myös minun. Haluan edelleen viedä Portugalin mahdollisimman korkealle. Olen aina käytettävissä, kun maajoukkuevalmentaja haluaa valita minut mukaansa.

– Olen todella onnellinen. Fiilis joukkueessa on tosi hyvä. Kaikki on muuttunut. Pelaajien energiat ovat hyviä ja positiivisia. Meillä on valmentaja, jolla on erilaiset ideat ja erilainen mentaliteetti. Aiemminkin joukkueen ympärillä ollut fiilis oli hyvä, mutta nyt se on freesimpi. En sano sen olevan parempi tai huonompi, mutta fiilis on uudenlainen. Olemme harjoitelleet vain kerran yhdessä, mutta jokaisella pelaajalla on erilainen energia aiempaan verrattuna. Esimerkiksi kaikki pelaajat odottavat olevansa avauskokoonpanossa. Aiemmin se ei aina ollut niin.

38-vuotias Ronaldo on pelannut peräti 196 A-maaottelua. Hyökkääjä on pelannut maajoukkueessa vajaan 20 vuoden ajan.

– Olen iloinen palatessani maajoukkueen pariin ja voidessani auttaa Portugalia. Roolini on ollut maajoukkueessa 15 vuoden ajan samanlainen ja motivaationi ei ole muuttunut. Tuntuu kuin olisin ensimmäistä kertaa maajoukkueen mukana. Ei ole helppoa olla täällä 20 vuoden ajan. Haluan antaa parhaan itsestäni ja nostaa Portugalin mahdollisimman korkealle.

LUE MYÖS