Juventuksen 15 pisteen rangaistus väärästä kirjanpidosta jäädytettiin torstaina, kun Italian korkein urheilutuomioistuin päätti, että tapaus on tutkittava uudelleen, kertoo ESPN.

Päätös nostaa Juventuksen Serie A:ssa seitsemänneltä sijalta kolmanneksi, mutta seura joutuu vielä odottamaan uutta päätöstä Italian jalkapalloliiton vetoomustuomioistuimelta.

Juventus sai pisterangaistuksensa tammikuussa ja useat seuran entisen hallituksen jäsenet määrättiin toimitsijakieltoon. Torinon suurseura on kiistänyt väärinkäytökset.

Reutersin mukaan korkein urheilutuomioistuin hyväksyi osittain Juventuksen valituksen, mutta se ei vapauttanut seuraa väärinkäytöksistä vaan päätti, että eri tuomareista koostuvan jalkapallotuomioistuimen pitää järjestää uusi oikeudenkäynti Juventusta vastaan ja päättää sopivammasta rangaistuksesta.

Juventusta uhkaavat kuitenkin myös mahdolliset urheilulliset rangaistukset erillisessä tapauksessa. Italian jalkapalloliitto on tutkinut, onko Juventus syyllistynyt sääntörikkomuksiin pelaajilleen tekemissään maksuissa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

B/R Football

@brfootball
Juventus' 15-point reduction in Serie A has been reversed—they jump up from seventh to third in the league 📈

Pisteiden palauttaminen Juventukselle vaikuttaa merkittävästi Serie A:n kilpailuun ensi kauden europeleihin oikeuttavista sijoista.

Neljä parasta joukkuetta pääsevät ensi kaudeksi Mestarien liigan lohkovaiheeseen, viides pääsee Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ja kuudes menee Konferenssiliigan karsintoihin.

Tällä hetkellä neljän kärjen muodostavat sarjakärki Napoli, Lazio, Juventus ja AS Roma.

AC Milan ja Internazionale ovat edenneet tämän kauden Mestarien liigassa välierävaiheeseen, mutta Juventuksen pistepalautuksen myötä Milan putosi viidenneksi ja Inter kuudenneksi.

Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat saavat mestaruutensa kautta paikan seuraavan kauden Mestarien liigaan, jos ne eivät pääse Mestarien liigaan kotimaansa liigan kautta.