Leo Messi ja Cristiano Ronaldo muodostivat melkoisen taisteluparin vuosikausien ajan.

Kaksikko kilpaili keskenään maailman parhaimman jalkapalloilijan tittelistä pitkään. Keskinäinen kilpailu oli kovimmillaan vuosina 2009-18, kun Ronaldo siirtyi Manchester Unitedista Real Madridiin ja pelasi siten samassa sarjassa Messin kanssa.

Messi, 36, on voittanut urallaan kahdeksan kertaa Ballon d’Orin, joista viimeisimmän maanantaina. Ronaldo, 38, on sen sijaan juhlinut Ballon d’Oria viidesti.

Kaksikko on sittemmin poistunut Euroopan kentiltä. Ronaldo siirtyi vuodenvaihteessa vapaana agenttina saudiarabialaiseen Al-Nassriin. Messi sen sijaan siirtyi niin ikään vapaana agenttina kesällä MLS-seura Inter Miamiin.

Messi puhui hänen ja Ronaldon välisestä kaksintaistelusta L’Équipen haastattelussa.

– Se oli todella hieno urheilullinen taistelu. Kummatkin motivoimme toisiamme, koska mielestäni me molemmat olemme todella kilpailuhenkisiä. Ronaldo halusi aina voittaa kaiken mahdollisen. Se oli hyvin hienoa aikaa niin meille kuin kaikille jalkapalloa rakastaville ihmisille.

– Arvostan todella korkealle sen, miten pitkään onnistuimme pysymään huipulla. Kuten yleisesti sanotaan, on huipulle helpompi päästä, mutta siellä on sitäkin vaikeampi pysyä. Me pysyimme Ronaldon kanssa korkeimmalla huipulla 10-15 vuoden ajan. Se oli todella vaikeaa, mutta samaan aikaan uskomatonta. Kyseessä on hieno muisto niin meille kuin kaikille muillekin.