HJK:n pelaajilla on piisannut viime vuosina kysyntää.

Talven siirtoikkunassa Klubi onnistui kauppaamaan Bojan Radulovicin, Tuomas Ollilan ja Matti Peltolan eteenpäin niin, että heistä saatiin merkittävät siirtokorvaukset.

SuomiFutis-sivuston haastattelussa HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti avasi seuran suunnitelmia tulevan kesän osalta.

– Kesän ikkunassa varmasti tapahtuu sekä myyntejä että sisäänpäin tulevaa liikennettä. Meillä on hyvin selkeä pläni, mitä kesän ikkunassa tapahtuu. Se on osa meidän logiikkaamme, miten toimimme urheilullisesti ja taloudellisesti. Myydään tietty määrä pelaajia ja tuodaan uusia tilalle. Uskoisin, että tänä vuonna mennään aika hienoille lukemille siirtomarkkinapuolella, Riihilahti sanoi.

Riihilahti nosti konkreettisesti esiin yhden pelaajan, jonka HJK saattaa myydä jo hyvinkin pian.

– On ihan selvää, että tietyistä pelaajista heidän omien peliesitystensä vuoksi on suurta kysyntää. Se on varmaan kaikille selkeää, että esimerkiksi Topi Keskinen on pelaaja, jonka kuuluukin siirtyä eteenpäin jollain aikataululla.

– Se on mielestäni myös todella tärkeää, että luomme pelaajille mahdollisuuden, että he pääsevät eteenpäin. Tehtävämme on valmistautua, niin että meillä on jo olemassa olevat sisään tulevat vaihtoehdot [kun pelaaja lähtee].

– Sieltä tulee totta kai yllätyksiä, kun jotkut pelaajat pelaavatkin niin hyvin, että kiinnostus joitain pelaajia kohtaan kasvaa. Joka vuosi tulee jonkin verran yllätyksiä. Meillä on koko ajan lista vaihtoehdoista tiettyihin tilanteisiin.

– Mutta on toki muitakin pelaajia [kuin Topi Keskinen], jotka kiinnostavat. HJK on tällä hetkellä todella kiinnostava seura. Arvostuksemme siinä, kuinka paljon pelaajiamme halutaan ja kuinka paljon me itse kutsumme seuroja ja keskustelemme seurojen kanssa siitä, millaisia mahdollisuuksia pelaajillamme on siirtyä, on tärkeä osa logiikkaamme. Se on ollut sitä jo viimeiset kymmenen vuotta.

Riihilahti paljasti, että Keskisestä puhuttiin jo talven siirtoikkunassa.

– Kyllä, olemme keskustelleet Topista. On selvää, että jos pelaajalla on alla noin huikea ja tuloksekas kausi ja upea potentiaali, on vain ajan kysymys, koska löytyy kaikille osapuolille sopiva hetki.

Lue koko Riihilahti-haastattelu tästä. Haastattelussa puhutaan siirtomarkkinoiden lisäksi valmentajasotkusta, suomalaisen futiksen tilasta, HJK:n taloudesta, Superliigasta, uusista europeliformaateista ja tiiviistä kilpailukalenterista.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS