Ranska putosi EM-kisoista tiistaina. Espanja voitti Ranskan välierissä lopulta 2-1, ja eteni sunnuntaina pelattavaan finaaliin.

Ranska sai merkittävää kritiikkiä peliesityksistään läpi kisojen.

Ranska teki koko turnauksessa vain yhden pelitilannemaalin. Se syntyi tiistaina, kun Randal Kolo Muani puski Kylian Mbappén keskityksen maaliin. Ranskan pelaamista kritisoitiin muun muassa tylsäksi ja pragmaattiseksi.

Ranskan A-maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps ei saa potkuja tehtävästään. Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Philippe Diallo vahvisti Deschampsin jatkon L’Équipen haastattelussa.

– Deschampsilla on sopimus kanssamme. Deschamps saavutti hänelle asetetun urheilullisen tavoitteen, joten meillä ei ole syytä kyseenalaistaa hänen jatkoaan. Deschampsin menneisyyden saavutukset puhuvat puolestaan ja tavoitteet on saavutettu, joten hän jatkaa tehtäväänsä, Diallo viittasi tulevaisuuteen.

Deschampsin sopimus Ranskan jalkapalloliiton kanssa päättyy kesän 2026 MM-lopputurnauksen jälkeen. Deschamps johdatti Ranskan maailmanmestariksi kesällä 2018. Ranska on myös hävinnyt Deschampsin alaisuudessa niin EM- kuin MM-finaalinkin.

LUE MYÖS