Saksan haaveet alle 21-vuotiaitten Euroopan mestaruudesta haihtuivat kuin tuhka tuuleen lauantaisessa välierässä. Portugali paukutti taululle hämmästyttävät lukemat 5-0 – eikä numeroissa edes ollut juuri liikaa.

Portugali otti pelin haltuunsa alusta saakka, mutta kesti 25 minuuttia ennen kuin tämä näkyi tulostaululla. Bernardo Silva ohitti Marc-André ter Stegenin ja Saksa joutui sen jälkeen poikkeukselliseen pyöritykseen. Kahdeksan minuuttia avausmaalista Ricardo ohjasi takatolpalta 2-0 ja Ivan Cavaleiro lisäsi vielä johtoa juuri ennen taukoa.

Saksan loputkin toiveet haudattiin heti toisen puoliajan alussa, kun João Mário lisäsi Portugalin johdon 4-0:aan jo heti ensimmäisellä minuutilla. Ricardo Hortan maali 71. minuutilla oli enää kosmetiikkaa ja Saksan nöyryytys päättyi vielä vaihtomies Leonardo Bittencourtin punaiseen korttiin muutama minuutti myöhemmin.

Portugalin finaalivastustaja ratkeaa myöhäisillan toisessa välierässä Tanska-Ruotsi.