SuomiFutis-sivuston asiantuntija Joel Pohjanpalolle Johanneksen kenttä Helsingin keskustassa on lapsuudesta tuttu pelikenttä, jossa ratkottiin useita piirimestaruuksia. Pohjanpalo palasi Jollen Danger Zone -osiossa vanhalle tutulle kentälle muistelemaan menneitä.

Pohjanpalo pelasi PK-35 Cityssä useita pelejä Johanneksen kentällä.

– Täällä on monet treenipelit pelattu. Samalla tavalla näyttäisi olevan verkot revitty kuin aikanaan. Mikään ei ole näköjään muuttunut. Paljon itkua, verta ja iloa on tänne kentälle jätetty, Pohjanpalo sanoo Sportti TV:n haastattelussa (katso videohaastattelu artikkelikuvan kohdalta).

Johanneksen kenttä oli Pohjanpalolle lapsena kotistadion, jossa pelattiin piirisarjan kotiottelut. Pohjanpalolle lähin treenikenttä löytyi Ruoholahdesta, jossa kuulemma äiti sai usein huutaa miestä syömään kentältä.

Johanneksen kentältä on ponnistanut myös yksi Suomen kaikkien aikojen maalintekijöistä, Mikael Forssell. Nykyisin HIFK:ssa pelaava Forssell harjoitteli päivät pitkät Johanneksen kentällä isänsä kanssa ja nykyisin kentältä löytyy hänen valokuvilla koristama koppi. Pohjanpalo pelasi Forssellin kanssa samaan aikaan HJK:ssa vuonna 2013.

Pohjanpalolla on haaveena saada kentälle joskus samanlainen.

– En ole ainoa, joka on tällä kentällä maaleja tehnyt. Toinen hyökkääjä, joka täältä on, niin hänen naamansa näkyykin tuolla (kopin seinällä). ”Miklu” pelasi ja treenasi myös täällä ja toivottavasti minäkin saisin joskus oman boksin tuohon viereen, Pohjanpalo toivoo.

Videolla Pohjanpalo kertoo Johanneksen kentästä ja minkälaisia muistoja lapsuuden pelit pitivät sisällään. Katso ”Jollen Danger Zonen” tuore videojakso yltä artikkelikuvan kohdalta. Tilaa myös tästä YouTube-kanava SporttiTV!