Tiesitkö tämän? Saksalaislegenda häärii Saudi-Arabian maalivahtien taustalla

© Kuva: Getty Images
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HJK:n uudesta alusta!

Neljänsiin MM-kisoihinsa valmistautuva Saudi-Arabia saa kunnian haastaa isäntämaa Venäjän torstaisessa MM-kisojen avausottelussa. Saudi-Arabian joukkue koostuu ainoastaan kotimaan sarjassa pelaavista pelaajista, joskin muutama pelaaja haki kevätkauden aikana oppia Espanjan pääsarjaseuroista.

Saudien maalia vartioi illalla todennäköisesti Al-Ahlin 32-vuotias Yasser Al-Musailem. Al-Musailem ja muut Saudi-Arabian maalivahdit ovat saaneet oppia matkallaan kohti MM-turnausta todelliselta maalivahtilegendalta, perjantaina 49 vuotta täyttävältä Oliver Kahnilta.

Kahn pelasi urallaan kaikkiaan kolmet MM-kisat, ja vuonna 2002 hänet valittiin koko kisojen parhaaksi pelaajaksi. Talvella saksalainen otti vastaan Saudi-Arabian jalkapalloliiton ja urheiluministeriön tekemän työtarjouksen, ja on sen jälkeen valmentanut maan maalivahteja kohti parempaa menestystä.

– Oliver Kahn työskentelee Saudi-Arabian jalkapalloliiton palveluksessa. Hän valmentaa Saudi-Arabian ammattilaisliigan maalivahteja. Me arvostamme häntä, ja kiitämme häntä avustaan, Saudi-Arabian argentiinalainen valmentaja Juan Antonio Pizzi kommentoi Arab Newsille.

Kahn tekee töitä ”Vihreiden haukkojen” parissa perustamansa yrityksen Goldplayn kautta.

– Maajoukkuemaalivahtien valmentamisen lisäksi  yhteistyö käsittää maailman ensimmäisen ”Oliver Kahnin maalivahtiakatemian” perustamisen Saudi-Arabiaan, Kahn kertoi Münchner Abendblattille.

– Haluamme nostaa maalivahtimme muiden maiden huipputasolle.

Kahnilla on Saudi-Arabian maajoukkueesta varsin erilainenkin muisto, sillä hän vartioi Saksan maalia, kun Die Mannschaft rökitti Saudi-Arabiaa maalein 8-0 vuoden 2002 MM-kisoissa.

Kahn työskentelee kisojen aikana kahdessakin roolissa, sillä hän myös kommentoi MM-kisoja Saksan kansallisille TV-yhtiöille.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HJK:n uudesta alusta!