IL: Jere Urosen toive Mestarien liigan arvonnassa toteutui: ”Siitä tulee mahtava ilta”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Huuhkajien laitapuolustaja Jere Uronen odottaa jo innolla Mestarien liigassa pelaamista. Urosen seurajoukkue Genk voitti viime kaudella Belgian mestaruuden, ja pääsi siten suoraan UCL:n lohkovaiheeseen. Torstaina järjestetyssä lohkoarvonnassa arpa heitti Genkille vastustajaksi puolustavan mestarin Liverpoolin, italialaisen Napolin sekä itävaltalaisen RB Salzburgin.

25-vuotiasta Urosta arvonnan tulos miellytti.

- Olen tosi tyytyväinen. Ensinnäkin ei tarvi matkustaa kauas itään, mikä on aina mukavaa, Uronen sanoi Iltalehden haastattelussa (IL:n juttu kokonaisuudessaan täällä).

- Toiseksi, sieltä tulee tosi isoja, kivoja haasteita. Kolmanneksi, siellä on nappipelillä ihan hyvät saumat päästä kolmen parhaan joukkoon ja sitä kautta jatkaa meidän europelejä.

- Ollaan kaikki tosi täpinöissä. Siellä on hienoja stadioneja ja hienoja kaupunkeja, mihin päästään matkustamaan. Tulee varmasti ikimuistoinen reissu koko joukkueen kesken.

Luonnollisesti suurin huomio etukäteen kohdistuu Liverpooliin ja etenkin 5. marraskuuta pelattavaan vierasotteluun Anfieldilla. Kaksi viikkoa aiemmin Liverpool vierailee Genkin kotona Belgiassa.

Pelkkä legendaarinen ”YNWA” ei tosin Uroselle mikään uusi juttu ole.

- Olen ollut niin onnekas, että olen kuullut jo Celtic Parkilla You’ll Never Walk Alonen ennen peliä. Nyt sen pääsee kuulemaan Anfieldillekin. Kyllä sitten voi sanoa, että on futarina tosi onnekas ja hyvässä paikassa, jos ne kaksi on päässyt kuulemaan.

– Se tulee toivottavasti käymään pian toteen. Se oli semmoinen, mitä halusin eniten ykköskorista. Siitä tulee ihan mahtava ilta, Uronen hekumoi.

Liverpoolia Uronen ei ole ikinä kannattanut, vaan hänen suosikkijoukkueensa Valioliigassa on verivihollinen Manchester United.

- Mulla on ekstralatausta ehkä senkin takia niihin peleihin, suomalainen toteaa.

Huippuottelut eivät Urosella toki rajoitu pelkkään Mestarien liigaan, vaan syksyn aikana on edessä myös hekumallisia EM-karsintapelejä. Ehkä puolustaja elääkin jalkapallouransa parasta aikaa?

- Meillä on kaikki kotimaaottelut loppuunmyyty, meillä on paljon pelattavaa siellä. Meillä on tosi hyvä fiilis joukkueessa. Kun tullaan syyskuun peleistä, alkaa Mestarien liiga. En oikein tiedä, miten se voisi tästä parantua, Uronen myhäilee.

Urosen ohella Mestarien liigassa nähdään suomalaispelaajista myös Bayer Leverkusenin Lukas Hradecky ja mahdollisesti pitkään loukkaantuneena ollut Joel Pohjanpalo. Genkin ja Leverkusenin koko lohkovaiheen ohjelmaan voi tutustua täältä.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS