Englannin Valioliigan 14. ottelukierros käynnistyi heti jättiyllätyksellä, kun Newcastle United venyi kotikentällään 2-2-tasapeliin hallitsevan mestarin Manchester Cityn kanssa. Tulos tarkoittaa sitä, että Liverpoolilla on mahdollisuus karata jo 11 pisteen karkumatkalle voittamalla lauantaina Brightonin.

Newcastle on saanut paljon kritiikkiä kesän ja alkukauden aikana. Newcastlen omistaja Mike Ashley on saanut tuntea kannattajien vihan nahoissaan, varsinkin sen jälkeen, kun seura tarjosi kehnoa jatkosopimusta edelliselle managerille Rafael Benítezille. Benítez ei tähän tarttunut ja päätyi lopulta Kiinaan valmentamaan.

Tilalle palkattiin Steve Bruce, joka on saanut paljon kritiikkiä siitä, ettei hän ole kovinkaan kiinnostunut taktiikoista. Newcastle on kuitenkin venynyt tällä kaudella Brucen alaisuudessa komeasti, kuten lauantaina Man Cityä vastaan. Newcastle on hakenut komeasti pisteitä isoilta seuroilta. Muun muassa Manchester United ja Tottenham ovat hävinneet Brucen miehistölle.

Raheem Sterling vei Cityn 1-0-johtoon 22. minuutilla. Newcastle nousi kuitenkin heti pian tasoihin, kun Jetro Willems avasi isäntien maalihanat.

City vei peliä mielinmäärin. Esimerkiksi pallonhallinnan City vei 77-prosenttisesti. Ottelun loppupuolella Kevin de Bruyne vei upealla laukauksella vieraat 2-1-johtoon. Tässä vaiheessa näytti vahvasti siltä, että City vie pistepotin mukanaan.

88. minuutilla Newcastle sai kuitenkin hyvästä paikasta vapaapotkun. City miehitti boksin, mutta 16 rajan ulkopuolelle jäi täysin vapaaksi Jonjo Shelvey. Christian Atsu ei pelannutkaan palloa boksiin, vaan syötti Shelveylle, jonka tarkka laukaus upposi ohi Edersonin.

Lopussa City haki voittomaalia, mutta Newcastlen puolustus kesti loppurynnistyksen. Näin ollen pisteet jaettiin tasan.

Tulos on loistava uutinen sarjaa johtavalle Liverpoolille, joka kohtaa kello viiden ottelussa Brightonin kotonaan. Jos Liverpool onnistuu voittamaan ottelun, on piste-ero Man Cityyn jo 11 pistettä 14 ottelukierroksen jälkeen.

Cityä pidetään Liverpoolin suurimpana haastajana mestaruustaistossa. Katso Valioliigan sarjataulukko täältä.