[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1522315244674{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

LUE MYÖS:

Yllä olevasta linkistä löydät muut joukkue-ennakot ja paljon muuta ennakkomateriaalia.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

 • Veikkausliigan toinen
 • 48 pistettä
 • 15 voittoa, kolme tasapeliä, yhdeksän tappiota
 • Suomen Cup: tappio puolivälierissä VPS:lle 1-2

FC Inter teki ennen kautta 2019 tuntuvia muutoksia. Takana oli kolme vaisumpaa kautta, joiden aikana Shefki Kuqi, Fabrizio Piccareta ja John Allen olivat turhaan yrittäneet johtaa Sinimustia kohti menestystä.

Uudeksi päävalmentajaksi palkattiin jo ennen edellisen kauden päättymistä, syyskuun lopussa 2018 espanjalainen José Riveiro. 44-vuotias Riveiro saapui perheineen Suomeen vuonna 2014 ja oli tutustunut suomalaiseen jalkapalloiluun Hongassa, PK-35 Vantaassa ja HJK:ssa osana edustusjoukkueiden valmennustiimiä. Kokemusta oli yhteistyöstä niin Kuqin kuin Mika Lehkosuonkin kanssa, mutta päävalmentajapesti oli Riveiron koko uran ensimmäinen.

Myös pelaajistossa nähtiin isoja muutoksia. Inter päätti luopua muun muassa Teemu Penninkankaasta, Tero Mäntylästä ja Ari Nymanista, ja uusiksi tukipilareiksi haalittiin Aleksi Paananen, Espanjasta tullut Álvaro Muñiz ja Interiin Rovaniemeltä palannut Juuso Hämäläinen.

Kaikkein tärkein hankinta oli kuitenkin Riveirolle HJK:sta tuttu Filip Valencic. Slovenialainen oli tehnyt PS Kemissä ja HJK:ssa erinomaisten tehokasta jälkeä, mutta kesällä 2018 sukset menivät ristiin HJK-luotsi Lehkosuon kanssa, ja Valencic sai väistyä kesken kauden Norjaan.

Riveiron kanssa mitään kitkaa ei kuitenkaan ollut, ja Inter-luotsi saikin Valencicista jälleen parhaan irti. Tuloksena oli sarjan maalikuninkuus, kolme valintaa sarjan kuukauden pelaajaksi sekä uran toinen valinta Veikkausliigan vuoden pelaajaksi. Filip Valencic oli sarjassa ajoittain lähestulkoon ylivoimainen.

Filip Valencic oli kauden 2019 paras pelaaja. Kuva: Juha Tamminen

Joukkue oli hyvin rakennettu ja sisäisti nopeasti Riveiron toivoman pelitavan. Suomen Cupista puolustava mestari Inter putosi kuitenkin jo puolivälierävaiheessa. Hyvän ottelun pelannut VPS oli parempi maalein 2-1, tuulisella Kupittaa 5 -harjoituskentällä. VPS ansaitsi jatkopaikkansa, mutta ennen sarjakautta pelattu peli ei lopulta antanut kummoistakaan osviittaa voimasuhteista. VPS putosi sarjasta ja Inter taisteli loppuun saakka mestaruudesta.

Veritas Stadionin kotiyleisö ilahtui etenkin Interin piristymisestä kotikentällä. Kolmen edellisen kauden ajan Inter oli ollut koko sarjan huonoin kotijoukkue, mutta kaudella 2019 se oli omissa kotipeleissään koko sarjan paras.

Koko kauteen mahtui vain neljä tappiota kotikentällä, eikä niistä ainuttakaan kesäkuukausien aikana. Valitettavasti viimeisin neljästä kotihäviöstä tuli kauden huipentaneessa kiihkeässä ”finaalissa” KuPS:ia vastaan, ja niinpä käteen jäivät lopulta vain hopeamitalit.

Kuuden mitalittoman vuoden jälkeen hoppee ei ollut häppee, vaikka kalkkiviivoilla hyytyminen jättikin kauteen karvaan jälkimaun. Inter pelasi vuonna 2019 erittäin viihdyttävää jalkapalloa ollen KuPS:n jälkeen sarjan tehokkain joukkue.

Valencic sai Timo Furuholmista ja Mika Ojalasta parhaan esiin, oikeana wing-backina aina maajoukkuetasolle noussut Niko Markkula tuki hyvin tehoillaan ja Muñiz piti keskikentän kasassa. Hyökkäysvetoinen pelitapa poiki välillä puolustuspäässä vaikeuksia, mutta mitään romahdusta ei ikinä nähty. Varsinkin topparit Juuso Hämäläinen ja Miro Tenho saivat kaudestaan puhtaat paperit.

Niko Markkula pelasi erinomaisen kauden, mutta siirtyi nyt Seinäjoelle. Kuva: Juha Tamminen

Kokoonpanoa ei kovin paljon kierrätetty kuin pakon edessä, ja jokainen tiesi paikkansa. Wing-backien nousut olivat pelaamisessa keskeinen elementti, ja loistokauden pelannut Valencic tarjosi tekemiseen erinomaisen selkärangan. Valtavan voitontahdon omaava slovenialainen haki palloja välillä hämmästyttävänkin alhaalta, mutta toi ajoittain joukkueelle pisteitä yksin omalla henkilökohtaisella osaamisellaan ja ratkaisuhalullaan.

Inter voitti SJK:ta lukuun ottamatta kaikki sarjan joukkueet vähintään kerran, mutta seinäjokisia vastaan se jäi pisteittä. Paljon hyökkäyspään onnistumisista kertoo se, että runkosarjan 22 ottelusta Inter teki vähintään yhden maalin 21 pelissä. Kun yläloppusarjan viidessä ottelussa Inter kuitenkin nollattiin kolmesti, oli sen tyytyminen sarjan kakkostilaan.

Cup-voittajana Inter pelasi myös eurokentillä. Arpa heitti sille kovan vastustajan, tanskalaisen Brøndbyn. Avausosa Tanskassa päättyi isäntien 4-1-voittoon, joten ottelupari oli monien mielissä jo taputeltu. Inter onnistui kuitenkin erinomaisesti kotikentällään, ja oli lähellä kiriä sensaatioon saakka. 2-0-voitto sytytti kotiyleisön kenties kauden parhaimpaan tunnelmaan, mutta jatkopaikkaan saakka kotivoitto ei riittänyt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

 • Päävalmentaja: José Riveiro
 • Valmentaja: Sergio Almenara
 • Fysiikkavalmentaja: Michel Bellver
 • Maalivahtivalmentaja: Jani Meriläinen
 • Talenttivalmentaja: Erol Ates

Kun Inter värväsi uudeksi käskyttäjäkseen vailla päävalmentajakokemusta olevan José Riveiron, riitti epäilijöitäkin. Kauden peliesitykset ja tulokset hiljensivät kuitenkin kaikki skeptikot. Interin paketti pysyi erinomaisesti kasassa, pelaajat tunsivat pelitavan ja toteuttivat sitä hienosti ja mestaruuskin oli käsien ulottuvilla kauden viime metreille saakka.

Inter liikutti palloa nopeasti ja fiksusti, säntäsi vastahyökkäyksiin erittäin terävästi ja hyödynsi hienosti keskitysvoimaisia wing-backejaan. Kun Mika Ojalakin alkoi saada erikoistilanneosaamistaan tutulle tasolle, ei ollut ihme, että verkot heiluivat.

Seesteisenä ja tyynenä luonteena tunnettu Riveiro sai pelaajat pelaamaan korkealla itseluottamuksella. Kylmäpäinen täsmähankinta Muñiz oli tästä loistava esimerkki. Palloa sai pitää ja riskinottokin oli sallittua. Muñiz suojasi hyvin palloa ja ohjasi muita pelaajia kokemuksellaan. Virheitä ei tarvinnut pelätä, sillä tehokas hyökkäystrio mahdollisti voittojen saavuttamisen, vaikkei omassa päässä nolla pysynytkään.

José Riveiro onnistui erinomaisesti uransa ensimmäisellä päävalmentajakaudella. Kuva: Juha Tamminen

Suurimpia vaikeuksia Inter koki otteluissa, joissa vastustaja puolusti tiiviissä muodossa ja tukki keskustan. Valencic ei ole parhaimmillaan pääpallotaisteluissa, ja jos Inter ei päässyt hyökkäämään nopeasti vastaan, oli sen kynnet osin tylsytetty.

Myöskään vastahyökkäysten puolustaminen ei kuulunut Interin suurimpiin vahvuuksiin. Kun wing-backit – ja etenkin Markkula – olivat nousseet ylös, repesi puolustusmuodostelma usein ja vastustaja löysi aukkoja selustasta. Takaiskumaaleihin johtaneet virheet tapahtuivat usein jo keskialueella. Kun paikkaajat olivat myöhässä, jäi Juuso Hämäläiselle ja Miro Tenholle kohtuuttoman iso haaste nopeiden hyökkäysten pysäyttämisessä.

Uudella kaudella Interillä on kaksi suurta haastetta: Kuinka puolustus saataisiin pitämään paremmin, menettämättä hyökkäystehoista mitään? Filip Valencicia ei ole millään tavalla helppo paikata, joten avainkysymys on, löytääkö Inter pelaamiseensa myös vaihtoehtoisia hyökkäysmalleja? Viime syksynä vastustajat lukivat Interin pelaamista turhankin helposti. Valencicin paluusta Inter-kannattajat ovat haaveilleet viimeiseen asti, mutta haaveeksi se jääneekin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 4

Interin viime kausi hipoi täydellisyyttä. Turkulaisryhmä rakensi useita vähintään kolmen ottelun voittoputkia, jäi koko kauden aikana vain neljässä ottelussa maaleitta, ja hävisi kotonaan niin ikään vain neljästi. Parantamisen varaa jää aina, mutta nyt sitä ei jäänyt kovin paljoa.

Uuden kauden alla lähtökohdat ovat erilaiset. Syömähammas Filip Valencic on poissa, ja samoin on seuraikoni Mika Ojala. Ojalan jättäminen jatkosopimuksetta on jatkumoa tympeälle perinteelle, jossa on vuosi toisensa jälkeen lempattu joukkueesta kylmästi ulos seuraikoneita: ensin Henri Lehtonen, sitten Ari Nyman ja nyt Mika Ojala. Päätös tehtiin ilmeisesti pitkälti taloudellisin perustein.

Mika Ojala on pelannut Veikkausliigaa vain Interin paidassa, mutta ensi kauden joukkueesta ei paikkaa löytynyt. Kuva: Juha Tamminen.

Inter julisti jo hyvissä ajoin supistavansa kokoonpanoaan. Omista junioreista ei ole timantteja nousemassa, joten katseet on ollut pakko kääntää Turun, ja osin Suomenkin ulkopuolelle. Linja on kuitenkin ollut selkeästi nähtävissä. Käytännössä jota kuinkin kaikki hankinnat ovat pelaajia, jotka ovat tottuneet pelaamaan usealla eri pelipaikalla.

Valittu strategia mahdollistaa ringin supistamisen. Mahdollisten loukkaantumispoissaolojen sattuessa ei tarvitse heti turvautua paniikkihankintoihin tai kokemattomiin junioreihin, vaan paloja voidaan siirrellä kuin Rubikin kuutiossa. Kenties tässä kuutiossa oikeita ratkaisuja on enemmän kuin yksi?

Pelaajien monikäyttöisyys on yhdeltä kantilta vahvuus, mutta toisaalta myös tiedostettu riski. Viime kauden menestyksessä Interin avaintekijä oli, että pahemmilta loukkaantumisilta vältyttiin ja kokoonpano oli varsin vakiintunut. Toista yhtä onnekasta kautta ei välttämättä tule. Tällöin pelaajilta todella kysytään sitä peräänkuulutettua monipuolisuutta ja sopeutumiskykyä.

Pelaajapolitiikassa on kysymysmerkkejä muutenkin. José Riveiro on ollut hyvä kaivamaan pelaajista potentiaalia esiin, ja samaa taitoa vaaditaan monen nuoren pelaajan kohdalla nytkin.

Filip Valencicin lähdön jättämää aukkoa on kuitenkin erittäin vaikeaa täyttää. Korvaajaksi hankittiin brasilialainen Liliu, jonka näytöt ovat kuitenkin lähinnä Veikkausliigaa heppoisammasta Viron Meistriliigasta. Entä pystyykö Taiki Kagayama täyttämään Mika Ojalan jättämän tehovajeen, sillä japanilainen on toistaiseksi onnistunut vain Suomen toisella sarjatasolla?

Selvää on, että Interin kauden 2020 joukkue on viime kauttakin arvoituksellisempi. Joukkueessa on useita erittäin potentiaaliseksi tiedettyjä pelimiehiä. Paljon on kiinni siitä, kuinka moni heistä ottaa vaaditun kehitysharppauksen, jotta potentiaali konkretisoituisi kentällä.

Liliu voi olla hitti tai huti, mutta hyökkäyspää on joka tapauksessa paperilla viime kautta kesympi. Kolmikko Valencic-Furuholm-Ojala oli viime kaudella sarjan tehokkain ja vaarallisin hyökkäystrio, mutta nyt samaa pelotetta ei ole. Jos maalinteko tökkii, uhkaa pistesaldokin jäädä laihaksi. Liliulta ja sähäkästi liikkuvalta Taiki Kagayamalta vaaditaan paljon.

Arviomme on, että tällä kaudella Inter ei mestaruudesta pelaa, mutta nappisuorituksella mitali ja europelit voivat olla jälleen haarukassa. Sijoitus löytynee todennäköisimmin sarjan ylemmästä keskikastista.

Mikäli nuoret profiilipelaajat kasvavat ja kehittyvät, voi Inter olla jälleen kaudella 2021 erittäin kova luu. Mitään takeita siitä, onko valmentajana tuolloinkin yhä José Riveiro, ei kuitenkaan ole. Riveiro kun on jo väläytellyt toiveitaan valmentaa myös isommissa ympyröissä tai palata kotimaahansa Espanjaan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1592305212313{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Matias Ojala

Matias Ojala on Interin tämän kauden tärkeimpiä hankintoja. Kuva: Juha Tamminen.

Oululaislähtöinen Matias Ojala oli aikanaan Suomen suurimpia lupauksia, josta puhuttiin viime vuosikymmenen alkupuolella jopa ”uutena Jari Litmasena”. Ojala siirtyi jo teini-iässä Hamburger SV:n organisaatioon, mutta ammattilaisura ei Saksassa kunnolla urrennut, mykoplasmankin hidastettua matkaa.

Saksasta palattuaan ”Matigol” nousi ensin parrasvaloihin PS Kemissä ja sitten yhä suurempaan rooliin Ilveksessä. Potkutekniikkaansa Ojala on esitellyt upeiden maalien myötä etenkin Suomen Cupin otteluissa niin viime kuin tällä kaudellakin. Myös vapaapotkut häneltä luonnistuvat, joten erikoistilannevastuuta saanee Interissä tällä kaudellakin Ojala – nyt vain Mikan sijaan Matias.

Erittäin tärkeän pelaajan Ojalasta tekee Interille hänen monipuolisuutensa. Juniorina Ojala oli pitkälti kymppipaikan pelaaja isolla hyökkäysvastuulla, mutta iän myötä rooli on monipuolistunut.

Nykyään Ojala viihtyy hyvin keskikentän pohjalla tai box-to-box -tehtävissä, mutta hän pystyy pelaamaan myös laitapakkina, wing-backina tai laitahyökkääjänä – kummalla puolella kenttää tahansa. Tämä ominaisuus voi nousta Interissä kauden mittaan arvoon arvaamattomaan.

Ojalan startti Interin veikkausliigaotteluissa lykkääntyi, sillä hän loukkasi polveaan ensimmäisessä koronatauon jälkeisessä ottelussa EIF:ää vastaan 5. kesäkuuta. Hänen odotetaan palaavan kentille elokuussa.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”lupaus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1592305280069{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Läpimurtopelaaja – Elias Mastokangas

Onko kausi 2020 Elias Mastokankaan läpimurtovuosi? Kuva: Juha Tamminen.

Inter ei lukeudu organisaationa maan menestyneimpiin ja tuottavimpiin juniorimyllyihin. Omista junioreista maailmalle on lähtenyt viimeksi Kaan Kairinen, ja nyt tuloaan tekee 19-vuotias Elias Mastokangas.

Suomen poikamaajoukkuekalustoon kuuluva Mastokangas debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2017, mutta kehitysharppaus on antanut odottaa itseään. Viime kaudella minuutteja tuli jo kymmenessä sarjaottelussa, mutta näistä vain neljässä Mastokangas pelasi avauskokoonpanossa – eikä kertaakaan täyttä 90-minuuttista. Uran ensimmäinen pääsarjamaali syntyi kuitenkin heinäkuussa pelatussa 3-1-voitossa Hongasta.

Interin kevennetty budjetti, kavennettu kokoonpano ja Mika Ojalan väistyminen on tarjoamassa Mastokankaalle elämänsä tilaisuuden läpimurtoon. Minuutteja on luvassa runsaasti, ja onnistumisia olisi hyvä saada jo alkukaudesta.

Tekniikkaa nuorella turkulaisella on, ja vauhtia myös. On silti päivänselvää, että fyysisyyttä ja pelirohkeutta Mastokangas kaipaa vielä lisää. Timo Furuholmista kannattaakin repiä asennepuolella irti kaikki mahdollinen oppi.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Väitteet

 • Interin menestys on kiinni siitä, löytyykö keskikentältä ja puolustuksesta apuja maalintekoon.
 • Inter tekee kesken kauden pelaajahankintoja ulkomailta – joku tullee Espanjasta.
 • Arttu Hoskonen nousee pysyvästi Interin vakioavauskokoonpanoon, ja herättää suurempien seurojen kiinnostuksen – Suomessa ja ulkomailla.

Inter teki viime kaudella 42 maalia, mutta vain kolme pelaajaa (Furuholm, Ojala, Valencic) pystyi yli yhteen maaliin saman kauden aikana. Nyt maalintekovastuuta toivotaan myös puolustajilta ja keskikenttäpelaajilta. Jos kauden edetessä sarjan kärki näyttää karkaavan, on Interillä resursseja hankkia täsmävahvistuksia. Etenkin hyökkäyspäähän saattaa tulla tarvetta. Tyylikäs Arttu Hoskonen on ollut pitkään hyvä rotaatiopelaaja, ja kenties lyö nyt lopullisesti läpi.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=2 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1591615003934{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

 • Matias Ojala, 25, Ilves
  167-senttinen oululainen on Interin tärkeimpiä hankintoja etenkin monipuolisuutensa vuoksi. Haki nuorena oppia HSV:stä ja pelannut sitten Veikkausliigaa PS Kemissä ja Ilveksessä. Erikoista: ei ole tehnyt vielä maaliakaan 95 veikkausliigaottelussaan. Suomen Cupissa maaleja on syntynyt neljä.
 • Martti Haukioja, 20, VPS
  Chievon akatemiasta jalkapallo-oppia hakenut Ilves-kasvatti on hyvin potentiaalinen nuori laitapuolustaja, joka voi pelata myös topparina. Debytoi Veikkausliigassa jo vuonna 2016. Yhteensä 25 ottelun pääsarjakokemus.
 • Taiki Kagayama, 24, KPV
  Japanilaishyökkääjä kävi jo viime kaudella näytillä Interissä, mutta tie vei kuitenkin porilaiseen MuSa:an. Ykkösessä Kagayama teki 17 ottelussa seitsemän maalia ja viisi maalisyöttöä. Se poiki siirron sarjaporrasta ylemmäs KPV:hen, jossa tehoja ei kuitenkaan tullut. Saa nyt Interissä uuden tilaisuuden. Hyvä liike.
 • Jesper Engström, 28, VPS
  Vöyriläinen teki VPS:ssä pitkän uran, ja saapui Interiin 203 ottelun pääsarjakokemuksella. Sairastui vuonna 2013 imusolmukesyöpään, mutta toipui sairaudesta nopeasti takaisin pelikentille.
 • Rick Ketting, 24, IFK Mariehamn
  Erinomainen täsmähankinta Interiltä. 188-senttinen hollantilainen oli Veikkausliigan viime kauden parhaita toppareita. Tuo myös kaivatun erikoistilannepelotteen. Viime kaudella neljä maalia.
 • Liliu, 30, Brommapojkarna (Ruotsi)
  Brasilialainen futiskiertolainen on pelannut Euroopassa jo viidessä eri maassa ennen Suomeen tuloaan. Voitti kaudella 2018 Viron pääsarjan maalikuninkuuden tehtyään 31 maalia 30 ottelussa. Tarjolla olisi suuri vastuu maalintekijänä, mutta pystyykö vastaamaan huutoon?
 • Kevin Kouassivi-Benissan, 21, HJK, lainalla
  Juniorimaajoukkueet läpikolunnut laitapelaaja osoitti jo viime vuonna kunnollisia läpimurron merkkejä. Aloitti kauden HJK:ssa ja siirtyi sitten RoPS:iin, jossa vastuu kasvoi. Kouassivi-Benissan esitteli erinomaista potkutekniikkaansa harjoituspelissä MuSa:a vastaan, ja teki kerralla hattutempun. Iso potentiaali.
 • Noah Nurmi, 19, Esbjerg (Tanska), lainalla
  Käpylän Pallosta lähtöisin oleva topparilupaus voi olla kauden suuria yllättäjiä. Käväissyt kentällä jo Tanskan Superliigassakin, ja ajetaan nyt sisään miesten peleihin. Nimi mieleen.
 • Rodney Klooster, 23, Botev Plovdiv (Bulgaria)
  Hollantilainen laitapelaaja on pelannut kotimaansa sarjojen lisäksi Slovakiassa ja Bulgariassa.
 • Jan Heinonen, 17, FC Inter U19
 • Roope Kantola, 18, FC Inter U19

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1522308514542{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

 • Niko Markkula, 29, SJK
  Kauden kynnyksellä 30 vuotta täyttävä Markkula pelasi erinomaisen viime kauden ja oli tärkeä palanen Interin hyökkäyspeliä. Sopua jatkosopimuksesta ei kuitenkaan syntynyt, joten SJK nappasi pelaajan. Iso vastuu luvassa myös Jani Honkavaaran miehistössä.
 • Miro Tenho, 25, HJK
  TPS-kasvatti teki vuosi sitten yllättävän loikan Interiin, mutta voitti hyvillä otteillaan katsojat puolelleen. Nyt matka jatkui HJK:hon. Vaikka viime kausi oli hyvä, on HJK:n vakioavauspaikan valtaaminen työn ja tuskan takana.
 • Daan Klinkenberg, 24, Aalesund (Norja)
  Hollantilaispuolustaja väläytteli ajoittain pallollista osaamistaan, mutta joutui Inter-fanien sylkykupiksi. Alakerran viime kauden epävarmin pelaaja.
 • Niilo Mäenpää, 22, IFK Mariehamn
  Monipuolisuusihme siirtyi IFK Mariehamniin kaksosveljensä Aapon seuraksi.
 • Daniel Kamy, 24, NK Olimpija (Slovenia)
  Taannoin sopupeliepäilyjen kohteeksi joutunut – ja syytteittä jätetty – toppari joutui epävarmojen otteidensa takia Inter-fanien hampaisiin. Harva jäi ikävöimään.
 • Mikko Kuningas, 22, FC Lahti
  Interin vuoden 2018 cup-mestaruuden sankari palasi takaisin vanhaan seuraansa, kun sopivaa roolia ei tahtonut löytyä. Kuntopohja vaikutti viime kaudella huteralta.
 • Benjamin Källman, 22, Haugesund, laina
  Huuhkajien hyökkääjän ura jatkuu edelleen muissa Pohjoismaissa viime kausien tapaan. On jo liian hyvä Veikkausliigaan, mutta Inter on jatkanut jo pariin otteeseen Källmanin sopimusta kunnon siirtokorvauksen toivossa.
 • Matias Lahti, 21, Pargas IF
 • Joona Järvistö, 23, KaaPo
 • Mikke Louhela, 23, SalPa
 • Albion Ademi, 21, IFK Mariehamn
  Albion Ademin läpimurtoa odotettiin viime kaudella, mutta rooli vain pienentyikin kasvamisen sijaan. Albanian U21-maajoukkuepelaajalla riittää vauhtia, mutta tehoja toivotaan lisää. IFK Mariehamnissa kunnon sauma breikata.
 • Mika Ojala, 31, ilman seuraa
  Kuva: Juha Tamminen.

  Paimiolaislähtöinen Ojala on Interin seurahistorian kautta aikain tehokkain pelaaja. Vuosina 2008, 2011 ja 2012 vuoden keskikenttäpelaajaksi valittu ”Moukku” palasi viime kaudella lähemmäs parhaiden vuosiensa tasoa muutaman vaikeamman kauden jälkeen. Tuloksena kuusi maalia ja yhdeksän maalisyöttöä. Siitä huolimatta molempia osapuolia tyydyttänyttä jatkosopimusluonnosta ei neuvottelupöytään saatu.

 • Lassi Viholainen, 21, ilman seuraa
 • Filip Valencic, 28, Stabæk (laina päättyi)
  Valencicin poistuminen riveistä on jättimäinen menetys. Se olisi sitä mille tahansa seuralle. Inter tulee kaipaamaan slovenialaisen tehoja kipeästi, mutta nyt on aika yrittää läpimurtoa Stabækin joukkueessa Norjassa.
 • Hanson Boakai, 23, FC Edmonton (Kanada)

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”uutiset”][vc_column][td_block_11 custom_title=”Inter-uutiset” tag_slug=”fc-inter” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]