[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1522315244674{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

LUE MYÖS:

Yllä olevasta linkistä löydät muut joukkue-ennakot ja paljon muuta ennakkomateriaalia.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

 • Kuudes sija Veikkausliigassa, taipui Hongalle eurofinaalissa
 • Pisteitä 32
 • 9 voittoa, 5 tasapeliä, 13 tappiota
 • Hävisi Suomen Cupin finaalissa Ilvekselle

IFK Mariehamn oli yksi viime kauden positiivisimpia yllättäjiä. Rajallisella budjetilla operoivan joukkueen ei odotettu taistelevan europelipaikoista vaan pikemminkin pelaavan putoamisen välttämisestä. Toisin kävi. IFK Mariehamn löysi tiensä yläloppusarjaan ja aina europlayoffien loppuotteluun asti.

Odotukset eivät olleet erityisen korkealla siksikään, että ennen kauden alkua IFK Mariehamn avasi osakeannin seuran tulevaisuuden turvaamiseksi. Poikkeuksellisen selkeäkielisessä ja avoimessa tiedotteessa purettiin aiheellista huolta koko IFK:n pitkän pääsarjaputken jatkumisesta.

Kentällä ja kentän laidalla ilme oli koko ajan uudistumassa. Pekka Lyyskin huiman pitkä valmentajaura oli enää etäinen muisto, ja poissa oli myös alakerran luotettava topparikaksikko Jani LyyskiKristian Kojola.

Uudet, tilapäiset kasvot joukkueelle antoi pitkän kierroksen jälkeen kotiin Ahvenanmaalle palannut saariryhmän kaikkien aikojen jalkapalloilija Daniel Sjölund. Joukkuetta valmensi neljättä kautta peräkkäin Sjölundin vanha pelikaveri Peter Lundberg.

 

Daniel Sjölund ja Peter Lundberg ovat antaneet Ahvenanmaan jalkapallon ystäville paljon. Marraskuun alussa koettiin haikeat jäähyväiset. Kuva: Juha Tamminen

Ymmärrettävästi Ahvenanmaan oma pelaajatuotanto ei kovin monia timantteja pysty itse jalostamaan, joten katseet suunnataan pelaajamarkkinoilla usein ulkomaille, ja etenkin Ruotsiin. Viime kauden avainhankintoja olivat Robbie Crawford, Gustaf Backaliden ja Hampus Lönn, sekä ennen kaikkea hollantilainen topparikaksikko Rick KettingRobin Buwalda. Mariehamnin onneksi pelaajatarkkailu on ollut jo pitkään Veikkausliigan parhaimmistoa.

Mikään erityisen pelottava linnake Wiklöf Holding Arena ei IFK Mariehamnille ollut, sillä joukkue sai enemmän pisteitä (18) vieraissa kuin kotikentällään (14). Yläloppusarjapaikan IFK lunasti kolmen pisteen erolla ennen SJK:ta. Itse loppusarjassa kyyti oli melko kylmää, sillä viidestä pelistään se sai vain yhden pisteen (kotitasapeli 2-2 Ilvestä vastaan). Muut neljä peliään IFK hävisi tekemättä maaliakaan.

Kauden päättäviin europlayoffeihin pääsi kuitenkin yläloppusarjasta jokainen, jolla ei europelipaikkaa vielä ollut – siis myös IFK Mariehamn. Niissä Ahvenanmaan ylpeys osoitti erinomaista venymiskykyä. Ensin Maarianhaminassa taipui pirteän loppukauden pelannut HIFK rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Sen jälkeen IFK Mariehamn pani pisteen HJK:n umpisurkealle kaudelle, kun se teki tyhjiksi Klubin eurohaaveet Töölössä. Peli meni jatkoajalle, jolla Rick Ketting sinetöi IFK:lle voiton ja paikan eurofinaalissa.

Finaali Suomen europelipaikasta pelattiin kaksiosaisena. Niissä Honka oli selvästi etevämpi, ja eteni eurokentille yhteismaalein 3-1. Finaalipettymys oli IFK Mariehamnille jo kauden toinen. Se isännöi kesäkuussa Suomen Cupin finaalia, joka muistetaan parhaiten ylimitoitetuista järjestysmiesten toimista pippurisumutteineen. Cup-mestaruutta juhli kuitenkin Ilves, joka voitti loppuottelun 2-0.

IFK Mariehamn pääsi siis houkuttelevan lähelle europelejä ja niistä koituvaa yli 200 000 euron palkintosummaa, mutta veti kahdesti kauden aikana vesiperän. Joka tapauksessa sijoitus kuuden parhaan joukossa oli ahvenanmaalaisilta erinomainen suoritus.

IFK Mariehamnin kauden suurimpia onnistujia olivat Rick Ketting, Dylan Murnane ja Keaton Isaksson, mutta joukosta kukaan ei joukkueessa uudella kaudella jatka, joten muutoksen tuulet puhaltavat saarilla edelleen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

 • Päävalmentaja: Lukas Syberyjski
 • Valmentaja: Daniel Norrmén
 • Kunto- ja fysiovalmentaja: Nils Lindgren
 • Maalivahtivalmentaja: Johan Sundman

IFK Mariehamnissa on aina luotettu jatkuvuuden nimiin. Legendaarinen Pekka Lyyski luotsasi edustusjoukkuetta peräti 14 kauden ajan vuosina 2002-2015, ja häntä tehtävässä seurannut Peter Lundberg neljän kauden verran (joista ensimmäisen yhdessä Kari Virtasen kanssa). ”Lundis” olisi epäilemättä saanut mielihyvin IFK Mariehamnissa jatkaakin, mutta hän siirtyi omasta toiveestaan Palloliiton leipiin ja alle 19-vuotiaiden maajoukkuevalmentajaksi.

Nyt joukkueen käskyttäjänä aloittaa seuran veikkausliigataipaleen ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja. Valinta osui nytkin nuoreen mieheen, sillä IFK Mariehamn palkkasi pestiin 38-vuotiaan ruotsalaisen Lukas Syberyjskin. Syberyjski oli hyvin yllättävä valinta, ja pääsarjatasolle suuri tuntematon.

Ruotsalainen Lukas Syberyjski on IFK Mariehamnin uusi päävalmentaja. Kuva: Veikkausliigan materiaalipankki

Syberyjski on toiminut aiemmin muun muassa AIK:n ja Hammarbyn alle 19-vuotiaiden pää- ja apulaisvalmentajana. Aikuisten tasolta hänellä on kokemusta vain noin puolen kauden verran, kun Syberyjski valmensi viime kaudella IK Frejtä Ruotsin toisella sarjatasolla. Syberyjski sai kesällä kenkää, ja nuori Frejn joukkue putosi kauden päätteeksi sarjasta.

Syberyjskin meriitit valmentajana ovat siis toistaiseksi hyvin vaatimattomat, mutta IFK Mariehamn on osunut ainakin tuntemattomien pelaajien kohdalla usein oikeaan. Aika näyttää, toimiko pelisilmä yhtä hyvin valmentajamarkkinoilla.

Suomen Cupin lohkovaiheessa Syberyjski peluutti kaikissa otteluissa joukkuettaan muodostelmassa 3-4-3. Tulokset jäivät kuitenkin ainakin vielä kehnoiksi, sillä IFK Mariehamn ei voittanut viidestä pelistään ainuttakaan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 10

IFK Mariehamn oli yksi viime kauden yllättäjiä. Hankinnat onnistuivat erinomaisesti ja sudenkuopilta vältyttiin, vaikka joukkueesta olikin lähtenyt edellisen kauden jälkeen monta tärkeää pelimiestä.

Uuden kauden alla haasteet ovat vähintään yhtä isoja. Peter Lundbergista tuli viime vuosina yksi Veikkausliigan (ali?)arvostetuimmista valmentajista, mutta nyt nuoren ruotsalaisen Lukas Syberyjskin kanssa lähdetään taas nollapisteestä liikkeelle. Kukaan ei vielä osaa varmuudella sanoa, oliko tuntemattoman ja kokemattoman valmentajan valinta hitti vai huti. IFK Mariehamnkaan ei ole uutta käskyttäjäänsä kotisivuillaan ihmeemmin esitellyt, vaikka pelaajia esittelevä juttusarja onkin jo pitkään pyörinyt.

IFK Mariehamn koki jälleen useita pahoja pelaajamenetyksiä. Robin Sid, Keaton Isaksson, Rick Ketting, Robbie Crawford, Simon Silverholt, Amos Ekhalie ja Dylan Murnane kuuluivat kaikki viime kauden luottopelaajiin – osa ehdottomaan parhaimmistoonkin. Lisäksi joukkueen isähahmo Daniel Sjölund viihtyi kotikulmien ylpeyden pelipaidassa kentän puolella vain vuoden.

Kun ihanneavauksesta vaihtuu yli puolet, on ilmassa pikemminkin huuto- kuin kysymysmerkkejä. On kova paikka rakentaa joukkue vuosi vuoden jälkeen uudestaan.

Samalla voitaneen todeta, että IFK Mariehamn on joukkueita, joille kurja koronavirusepidemia antoi lisää kipeästi kaivattua valmistautumisaikaa. Lisäksi Wiklöf Holding Arenan uusi tekonurmi ehdittiin asentaa hyvissä ajoin ennen kauden uutta alkua. Alun perin IFK Mariehamnin piti aloittaa kausi kolmen vaikean vieraspelin putkella.

Hankinnoissa on ehdottomasti paljon hyvää. Laitapuolustajat Kalle Taimi ja Mikko Sumusalo ovat kokeneita ja Veikkausliigassa meritoituneita pelaajia, joille jopa maajoukkueympyrät ovat tuttuja. Paperilla IFK Mariehamnin laitapakkiosasto ei monelle joukkueelle kalpene, ja Taimin pitkät rajaheitot voivat olla kesällä kelpo ase.

Muut kotimaiset vahvistukset ovat huomattavasti nuorempia, ja lähivuosilta nuorisomaajoukkueista tuttuja. Interistä Maarianhaminaan siirtyivät monipuolisuusihme Niilo Mäenpää sekä Albanian juniorimaajoukkueeseen Suomen paidan vaihtanut Albion Ademi. Hämeenlinnasta lähtöisin olevan Mäenpää pelaa siten taas muutaman vuoden tauon jälkeen samassa joukkueessa kaksosveljensä Aapon kanssa.

Albion Ademi sai tyytyä Interissä usein vaihtomiehen rooliin. IFK Mariehamnissa on avauskokoonpanon paikka tarjolla. Kuva: Juha Tamminen

Albion Ademilta on lupa odottaa IFK Mariehamnissa kunnon läpimurtoa Veikkausliigan eliittiin. Interissä rooli oli jatkuvasti melko pieni, mutta IFK:ssa vastuuta lienee kunnolla tarjolla. Tätä parempaa tilaisuutta läpilyöntiin tuskin tulee. Samat sanat pätevät 19-vuotiaaseen Maximo Toloseen, jonka läpimurtoa on odoteltu jo useampi vuosi.

Veikkausliigasta pudonneesta VPS:stä riveihin hankittiin Barcelonan akatemian La Masian kasvatti Alain Ebwelle. Vikkelä kamerunilaislaituri oli Vepsun parhaimmistoa viime kaudella, joten paperilla hänkin on hyvä värväys. La Masiassa on tovin viettänyt myös australialainen keskikenttäpelaaja Peter Makrillos. Hyökkäykseen kiinnitetty Ivan Yagan on puolestaan pelannut Armenian A-maajoukkueessa sekä Belgian kovatasoisessa pääsarjassa.

Pari optimistista tulevaisuuteen tähtäävää kiinnitystä IFK Mariehamn teki Kolmosen Pargas IF:stä, mutta muutoin hankintapolitiikka vaikuttaa siltä, että sikoja säkeissä ei olla haettu. Joka tapauksessa yhteispelin löytäminen voi ottaa aikansa, kun muutokset ovat näinkin dramaattisia.

IFK Mariehamnin kauteen valmistautumista häiritsi toukokuussa julki tullut erittäin valitettava ja hyvin vakava rikosepäily. Erästä joukkueen pelaajaa epäillään törkeistä raiskauksista ja pahoinpitelystä. IFK Mariehamn irtisanoi ripeästi pelaajan sopimuksen, ja tämä on jo jättänyt seuran. IFK Mariehamn on ilmoittanut, että se etsii riveihinsä uutta hyökkääjää vielä ennen kauden alkua.

Sponsoririntamalla tapahtui koronakriisin aikana, kun IFK Mariehamn tiedotti huhtikuussa varakkaan paikallisen liikemiehen Anders Wiklöfin ryhtyvän itse seuran pääsponsoriksi. Stadionillekin nimensä antanut Wiklöf on aiemmin tukenut toimintaa yritystensä kautta.

Myös IFK Mariehamnin farmiyhteistyö muuttui. Parin viime kauden kumppani Jomala IK luopui Kolmosen sarjapaikastaan, mutta yhteistyö jatkuu samalla sarjatasolla pelaavan FC Ålandin kanssa.

Jo europlayoffeihin pääsy olisi IFK Mariehamnille tällä kaudella erinomainen saavutus, sillä niin hyvin se ylisuoritti viime kaudella. Rajusti muuttuneen joukkueen ei kannata lähteä tavoittelemaan kuuta taivaalta. Joka tapauksessa sen verran laadukkaita värväyksiä IFK Mariehamn on onnistunut nytkin tekemään, että SuomiFutis uskoo Ahvenanmaalla pelattavan Veikkausliiga-futista myös kaudella 2021.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1591709124750{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Gustaf Backaliden

Kuva: Juha Tamminen

Kun yli puolet avauskokoonpanosta vaihtuu, on hyvä, että kentän keskiössä on vähän jatkuvuutta. 22-vuotias ruotsalainen aloittaa tosin itsekin vasta toisen kautensa Maarianhaminassa, mutta Daniel Sjölundin ja Amos Ekhalien poistuttua riveistä Backalidenin pelillinen vastuu on nyt entistäkin suurempi.

Hyvän kauden Backaliden pelasi jo viime vuonna. Hän oli joukkueensa avauskokoonpanossa terveenä ollessaan lähes aina, ja oli tärkeässä osassa siinä, että Mariehamn ylsi yläloppusarjaan. Murtunut käsivarsi piti Backalidenin sivussa kymmenestä pelistä.

Talven Suomen Cup -otteluissa Backaliden kellotti koko joukkueen suurimmat peliminuutit, joten vastuuta on taatusti luvassa – tärkeänä linkkinä puolustuslinjan sekä keskikentän hyökkäävän roolin pelaajien välillä.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”lupaus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1591709194819{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Läpimurtopelaaja – Maximo Tolonen

Maximo Tolonen voi olla läpimurron kynnyksellä. Kuva: Juha Tamminen.

Voi hyvin olla, että Maximo Tolonen on ollut meidän ja muiden vastaavilla listoilla jo aiemmin. Niin pitkään hänestä on kohistu suomalaisen jalkapalloilun suurlupauksena. Ja siitä huolimatta Tolonen on edelleen vasta 19-vuotias.

Espoossa syntynyt Tolonen on jo nyt maailmankansalainen. Hänen äitinsä on kotoisin Argentiinasta, ja Tolonen kävi peruskoulunsa englanniksi ja sai jalkapallo-oppia Britteinsaarilla.

Nuorimmat juniorimaajoukkueikäluokat läpi kolunnut Tolonen on käynyt testillä muun muassa Ajaxissa. Häntä on mentoroinut itse Jari Litmanen, joka tuntee Tolosen hyvin poikamaajoukkueista valmennustyönsä kautta. Jos kaikki menee Maarianhaminassa hyvin, voi olla, ettei Tolosta vähään aikaan Suomen kentillä nähdä. Ulkomaalaisten seurojen scoutit seurannevat jo pelaajaa tarkasti.

Kotiseurassaan Hongassa Tolonen ei näyttöpaikkaa Veikkausliigassa saanut. Tolonen muuttikin sitten jo nuorena superlupauksena SJK:hon. Kahden kauden aikana hän pääsi kentälle 27 veikkausliigaottelussa, mutta vain 12 kertaa avauskokoonpanon pelaajana. Tilastoihin kirjattiin yksi maali ja yksi maalisyöttö.

IFK Mariehamnissa on tarjolla todella suuri rooli. Jo Suomen Cupin lohkovaiheessa Tolonen pelasi täydet minuutit neljässä pelissä viidestä – ja kiitti luottamuksesta kahdella maalilla. Vaikka hän on useimmiten tottunut operoimaan kymppipaikalla tai piilokärkenä, saattaa IFK:ssa pelipaikka löytyä myös laidalta. Tehoja Toloselta sopii joka tapauksessa odottaa.

Nyt tai ei koskaan. Lause on paljon käytetty, mutta sopii tähänkin tilanteeseen. Tätä parempaa tilaisuutta Veikkausliiga-läpimurtoon Tolonen ei välttämättä tule saamaan. Pienikokoisen (170cm) väkkärän potentiaali tunnetaan, ja nyt sen on aika realisoitua. Parhaimmillaan tie on auki tähtiin.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Väitteet

 • IFK Mariehamnin laitapuolustajat ovat koko sarjan parhaimmistoa.
 • IFK Mariehamnista siirtyy parikin nuorta suomalaista kauden jälkeen ulkomaille.
 • IFK Mariehamnin talous on ollut lujilla ennenkin, mutta koronarajoitukset panevat seuran erittäin ahtaalle.

Kalle Taimilla ja Mikko Sumusalolla on liigatasolla paljon annettavaa. Molemmat olivat IFK Mariehamnilta erinomaisia hankintoja. IFK Mariehamnilla voisi olla kova houkutus myydä pelaajiaan jo kesken kauden, mutta koronaviruksen siirtämä kausi ja liikkunut siirtoikkuna voivat mutkistaa suunnitelmia. Niinpä kipeästi kaivatut siirtokorvaukset saattavat jäädä saamatta.

IFK Mariehamnin kotistadionilla on uusi uljas tekonurmi, mutta stadionin katsojakapasiteetti on koko sarjan pienin. Yleisötulot jäävät koronarajoitusten takia erittäin mataliksi, sillä väljyyttä ei ainakaan heinäkuun rajoitusten aikana voida katsomoon taata. Pelaajabudjetti kaudeksi 2021 tuskin ainakaan kasvaa.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=5 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1591611766171{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

 • Akseli Pelvas, 31, HJK
  IFK etsi pitkään uutta hyökkääjää ja lopulta haaviin tarttui kahdeksan suomenmestaruutta voittanut Pelvas, joka tuo joukkueeseen valtavasti kokemusta. Pelvas jäi viime kaudella HJK:ssa vähäiselle vastuulle ja kausi 2018 meni kokonaan ohi loukkaantumisen takia. Kunnossa ollessaan Pelvas on varmasti yksi liigan tehokkaimmista hyökkääjistä, vaikka ikää onkin mittarissa jo jonkin verran.
 • Niilo Mäenpää, 22, FC Inter
  Monikäyttöisyys on kapean materiaalin IFK Mariehamnissa valttia. Mäenpää pelasi hyvän viime kauden Interissä ja palasi muutaman vuoden tauon jälkeen kaksosveljensä kanssa samaan joukkueeseen.
 • Mikko Sumusalo, 30, FC Honka
  Porvoolaislähtöinen laitapuolustaja on voittanut urallaan jo kuusi kertaa Veikkausliigan, joten voittamisen kokemusta ”Sumis” ryhmään ehdottomasti tuo. Kuusi A-maaottelua pelannut Sumusalo vietti Saksassa 4,5 vuotta ennen kuin palasi takaisin HJK:hon kesällä 2018. Maarianhaminassa iso pelillinen rooli sekä kaikki mahdollinen johtajuus.
 • Albion Ademi, 21, FC Inter
  Turkulaislaituri saapui Ahvenanmaalle 55 veikkausliigaottelun kokemuksen turvin. Ademi väläytteli Interissä, mutta viime kaudella rooli oli pikemminkin pienenemään kuin kasvamaan päin. Siksi oli korkea aika hakea uusia haasteita. Pelasi Suomen poikamaajoukkueissa, mutta vaihtoi Albanian paitaan.
 • Alain Richard Ebwelle, 24, VPS
  Kovin moni veikkausliigapelaaja ei voi kertoa tarinaa Barcelonan tarunhohtoisesta La Masiasta, mutta kamerunilainen Ebwelle voi. Viime kaudella Vepsussa viisi maalia 21 sarjaottelussa.
 • Maximo Tolonen, 19, SJK
 • Frankline Okoye, 21, JK Tammeka (Viro)
  Vasenjalkainen toppari teki vuodenvaihteessa sopimuksen IFK Mariehamnin kanssa. Pelasi muutama vuosi sitten KuPS:n junioreissa, mutta huhki viime kaudella isoja minuutteja Viron pääsarjassa. Potentiaalinen pelaaja.
 • Yanga Baliso, 23, Pargas IF
 • Frans Grönlund, 20, Pargas IF
 • Yvan Yagan, 30, KAS Eupen (Belgia)
 • Peter Makrillos, 24, Panionios (Kreikka)

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1522308514542{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

 • Keaton Isaksson, 26, SJK
  Sipoolaislähtöinen Isaksson oli viime kaudella IFK Mariehamnissa erittäin isossa roolissa. Myöhään kypsynyt keskikenttämies sai melkoisen unelmasiirron entisen valmentajansa Jani Honkavaaran alaisuuteen.
 • Rick Ketting, 24, FC Inter
  Rick Ketting oli IFK Mariehamnin puolustuksen pätevä ja osaava pomo, ja teki kauden aikana myös neljä maalia. Nyt hollantilaisen ura jatkuu mantereen puolella Interissä.
 • Robin Sid, 25, SJK
  Inkoolainen Sid pelasi IFK Mariehamnissa kuusi kautta. Nyt hän lähti Isakssonin vanavedessä Seinäjoelle.
 • Robbie Crawford, 27, Charleston (USA)
 • Peter Hemming, 21, FC Åland
 • Hampus Lönn, 28, Assyriska IF (Ruotsi)
 • Daniel Sjölund, 37, lopetti uransa
 • Simon Silverholt, 26, ilman seuraa
  Monikäyttöinen keskikenttäpelaaja oli kahden edelliskauden ajan IFKM:n tehokkaimpia pelaajia. Toissa kaudella kuusi maalia ja viisi maalisyöttöä. Viime kaudesta meni lähes puolet loukkaantuneena, mutta teki silti kolme maalia ja syötti kolme.
 • Amos Ekhalie, 31, ilman seuraa
  Kenialainen keskikenttäpelaaja pelasi IFK Mariehamnissa peräti 12 kautta ja kaikkiaan 298 ottelua. Seuraikonilla on nyt edessään uusia haasteita. Keskikentän pohjapelaaja teki viime kaudella pienestä peliajasta huolimatta kuusi maalia.
 • Dylan Murnane, 25, ilman seuraa
  Australialainen laitapuolustaja oli viime kaudella pelipaikkansa parhaita koko sarjassa. Iso menetys. Tehtaili sarjapelit ja Suomen Cupin huomioituna viime kaudella kolme maalia ja antoi yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä.

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”uutiset”][vc_column][td_block_11 custom_title=”IFK Mariehamn -uutiset” tag_slug=”ifk-mariehamn” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]