Wales Huuhkajia vastaan erikoisessa tilanteessa – rikostutkinnassa oleva päävalmentaja Ryan Giggs on ”vain puhelinsoiton päässä”

© Kuva: Getty Images

46-vuotias Manchester Unitedin ja Walesin pelaajalegenda Ryan Giggs aloitti Walesin A-maajoukkueen vastuuvalmentajana tammikuussa 2018. Giggsin ura Walesin peräsimessä on edennyt hyvin, sillä hän ohjeisti joukkueensa menestyksekkäästi mukaan ensi vuodelle siirrettyihin EM-kisoihin.

Keskiviikon Nations Leaguen ratkaisuottelussa Wales-Suomi Giggs ei kuitenkaan kentän laidalla ole, vaan kotijoukkuetta valmentaa apulaisvalmentaja Robert Page. Syy tähän on siinä, että Giggs pidätettiin kotonaan Manchesterissa 1. marraskuuta epäiltynä naisystävänsä Kate Grevillen pahoinpitelystä.

Giggs on kiistänyt kaikki häneen kohdistuvat syytteet ja hän pääsi vapaaksi takuita vastaan rikostutkinnan ajaksi. Walesin jalkapalloliitto katsoi kuitenkin parhaaksi otteluihin keskittymisen kannalta, että Giggs jäisi marraskuun maaotteluista kokonaan sivuun.

Väliaikaisvalmentaja Robert Pagen johdolla Wales pelasi ensin maalittoman tasapelin harjoitusottelussa USA:ta vastaan ja kukisti Irlannin 1-0. Page kantaa nyt vastuuta, mutta hän totesi jo USA-pelin alla, että tarpeen tullen Giggsiltä voi pyytää apua puhelimitse.

– Koko valmennusryhmällä on nyt sananvaltaa. Tietysti tiedän, että Giggs on vain puhelinsoiton päässä, jos haluan jutella jostain, Page sanoi Surrey Cometin mukaan.

– Ryanilla on pääsy otteluihin, mutta luulen, että meidän on tärkeää keskittyä pelin aikana pelkkään otteluun. Valmennusryhmä on tarpeeksi kokenut hoitaakseen nämä kolme ottelua.

Ottelu Wales-Suomi alkaa kello 21.45 ja sitä voi seurata V SportiltaViaplaystaRuudusta ja ilmaiskanava Neloselta.

LUE MYÖS: Suomen A-maajoukkueen tilastot Cardiffissa ovat häkellyttävän kovat – jatkuuko hurja saldo?

LUE MYÖS: Markku Kanerva luottaa Huuhkajien lennon jatkumiseen: ”Tämä joukkue on tehnyt historiaa ennenkin”

LUE MYÖS: Nyt pelataan lohkovoitosta! – Suuri ennakkopaketti Huuhkajien Wales-otteluun: Mistä näet pelin ilmaiseksi, arvioidut avaukset ja mistä pelataan?

LUE MYÖS: Bulgarian futislegenda Hristo Stoitshkovilta katkeraa tilitystä Huuhkajista: ”Suomalaiset ovat hyviä hiihdossa, mutta jalkapallossa…”

LUE MYÖS: Huuhkajat pelaa keskiviikkona miljoonista euroista! – Mitä kaikkea Wales-voitto käytännössä merkitsisi?

LUE MYÖS: ”En tiedä, onko hän sitten katkera mies” – Lukas Hradecky lähetti nasevan piikin Huuhkajia väheksyneelle Hristo Stoitshkoville

LUE MYÖS: Teemu Pukki avasi Huuhkajien tehokolmikon some-hassuttelua – Lukas Hradecky sen sijaan kertoi onnistuneen Instagram-päivityksen salat: ”Kerrankin sai edustavan kuvan”

LUE MYÖS: Suomen kohtaava Gareth Bale huolissaan koronaviruspandemiasta: ”Nyt voimme keskittyä otteluun”