Helsingin Jalkapalloklubi pelaa tänään, torstaina, italialaisen AS Roman vieraana Eurooppa-liigan lohkovaiheen toisessa ottelussaan.

Klubi hävisi viime viikolla kotonaan ensimmäisessä lohkopelissään espanjalaiselle Real Betisille 0-2. Roma taas kärsi yllättävän 1-2-tappion bulgarialaisen Ludogoretsin vieraana.

Viime kaudella Konferenssiliigan mestaruutta juhlinut AS Roma arvottiin tämän kauden lohkovaiheeseen ykköskorista, jossa se oli Arsenalin ja Manchester Unitedin ohella yksi kilpailun pelätyimmistä ja nimekkäimmistä joukkueista.

Vaikka kummallakin on yksi lohko-ottelu takanaan, HJK ja Roma lähtevät illan otteluun varsin erilaisista tilanteista kansallisia sarjojaan ajatellen.

HJK:lla on alkamassa Veikkausliigan mestaruustaiston viimeinen rutistus ylemmässä loppusarjassa, kun taas Romalla on takanaan vasta kuusi ottelua Italian Serie A:ssa, jossa se majailee viidentenä.

AS Roma on kohdannut suomalaisen joukkueen vain kerran aiemmin historiassaan, kauden 1991-92 cup-voittajien cupissa, jossa se kaatoi Ilveksen kaksiosaisessa ottelussa yhteismaalein 6-3.

HJK on kohdannut eurocupeissa kolmesti aiemmin italialaisen vastustajan. Kauden 1989-90 Euroopan Cupissa kilpailun tuleva mestari AC Milan oli vahvempi yhteismaalein 5-0 ja Parma voitti helsinkiläiset kauden 2001-02 UEFA Cupissa yhteismaalein 3-0.

Kauden 2014-15 Eurooppa-liigan lohkovaiheessa HJK kohtasi kahdesti Torinon. Ensimmäisessa kamppailussa Torino otti kotikentällään 2-0-voiton, mutta HJK ylsi Helsingissä 2-1-voittoon.

Kuntopuntari

AS Roma (V, H, H, V, T)

12.9. Empoli – AS Roma 1-2 (Serie A)
8.9. Ludogorets – AS Roma 2-1 (Eurooppa-liiga)
4.9. Udinese – AS Roma 4-0 (Serie A)
30.8. AS Roma – Monza 3-0 (Serie A)
27.8. Juventus – AS Roma 1-1 (Serie A)

HJK (V, H, V, V, T)

11.9. FC Honka – HJK 1-2 (Veikkausliiga)
8.9. HJK – Real Betis 0-2 (Eurooppa-liiga)
5.9. HJK – HIFK 2-1 (Veikkausliiga)
28.8. HJK – SJK 1-0 (Veikkausliiga)
25.8. Silkeborg – HJK 1-1 (Eurooppa-liigan karsinta)

Kokoonpanot

Arvioidut avaukset

  • AS Roma

Abraham
Zaniolo, Dybala
Spinazzola, Cristante, Pellegrini, Celik
Viña, Ibañez, Mancini
Patricio

  • HJK

Abubakari, Hostikka
Murilo, Hetemaj, Lingman, Väänänen, Browne
Hoskonen, Tenho, Raitala
Hazard

Poissaolijat

  • AS Roma

Georginio Wijnaldum
Ebrima Darboe
Marash Kumbulla
Stephan El Shaarawy

  • HJK

Manuel Martic
Roope Riski
Valtteri Moren
Fabian Serrarens
Janne Saksela
Bojan Radulovic

Valmentajien kommentit

José Mourinho, AS Roma

AS Roman päävalmentaja, urallaan lukuisia pokaaleja kahminut José Mourinho antoi lehdistötilaisuudessa kehut HJK:n Toni Koskelalle ja Klubin organisoidulle pelitavalle.

– HJK:n valmentaja on ehdottomasti kiinnittänyt huomioni. Jos joukkue pelaa tuollaisella organisaatiolla ja identiteetillä kuin he pelaavat, se tarkoittaa, että valmentaja on hyvä. Pidän heidän joukkueestaan.

– [HJK:n] tulos Betisiä vastaan oli harhaanjohtava. Ottelu olisi helposti voinut päättyä toisin. Minulle tämä kaikki kertoo skandinaavisen jalkapallon nykytasosta. Joukkueet ovat hyvin organisoituja, kunto ja fyysisyys ovat aina kunnossa, ja pallollinen laatu on parantunut entisestään. Tästä ei tule missään nimessä helppo peli, vaikka te (lehdistö) luulisittekin niin.

Toni Koskela, HJK

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela varoitti seuran sivuilla julkaistussa ennakossa, että hänen suojattiensa on varauduttava moneen asiaan Romaa vastaan.

– Jälleen huikea matsi tiedossa täyteen myydyllä Stadio Olimpicolla. Ottelu tulee varmasti olemaan erilainen kuin viime viikolla [Betisiä vastaan]. Eurokilpailuissa vieraskentällä pelaaminen on aina hyvin erilaista muutamaa seuraa lukuun ottamatta.

– Roman ensimmäinen tulos oli varmasti heille suuri pettymys, joten sitä suuremmalla syyllä ottelun alku tulee luultavasti olemaan todella kova. Meidän täytyy sopeutua kotiyleisöön, vauhtiin ja prässiin. Vaikka pelaammekin nyt vieraissa, pystymme toivottavasti viemään ensimmäisestä lohkopelistä onnistumisia sekä itseluottamusta Roma-peliin.

Televisiointi

Stadio Olimpicolla pelattava ottelu alkaa kello 22.00 ja näkyy suorana V Sport 2 Suomi -kanavalta sekä Elisa Viihde Viaplaysta. Studio-osuus alkaa kello 21.00.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Tänään HJK taistelee pisteistä ikuisessa kaupungissa!💯🔥

⚽️ AS Roma – HJK
⏰ Studio: 21:00 & ottelu: 22:00
🎙 @hiihaata & @Halstinho
📺 Elisa Viihde Viaplay & V sport 2
➡️ viaplay.fi

#UELfi