Seuratasolla Minnesota Unitedia edustavan Robin Lodin fokus on ymmärrettävästi juuri nyt Huuhkajissa. Suomi kohtaa lauantaina MM-karsintojen kotiottelussa Ukrainan ja tiistaina vieraissa Kazakstanin.

Myös maanantai on – ainakin teoriassa – Lodille tärkeä päivä. Tuolloin hän nimittäin aloittaa varusmiespalveluksensa Puolustusvoimien urheilukoulussa Kaartin Jääkärirykmentissä. Lodin nimi löytyi urheilijalistalta, jonka Puolustusvoimat julkaisi kotisivuillaan viime toukokuussa.

Lod oli läsnä Huuhkajien lehdistötilaisuudessa Kalastajatorpalla torstaina. SuomiFutis kysyi maajoukkueen runkopelaajalta, miten hän aikoo varusmiespalveluksensa järjestää. Lod vastasi pelaavansa kauden loppuun MLS:ssä ja menevänsä sitten Santahaminaan armeijan harmaisiin.

– Se on hoidettava nyt alta pois, Huuhkajien runkomies vahvisti.

[readmore from=Lod-Robin]

Robin Lodin sopimus Minnesotan kanssa ulottuu vuoden 2022 loppuun. MLS:n runkosarja päättyy 7. marraskuuta, ja playoffit 11. joulukuuta. Minnesota taistelee paikastaan playoffeihin pudotuspeliviivan tuntumassa. Kausi 2022 alkanee maaliskuun lopulla.

Lod on 15 Urheilukoulussa palveluksensa aloittavasta jalkapalloilijasta selvästi tunnetuin, mutta löytyy joukosta muitakin lähinnä Veikkausliigasta tuttuja pelaajia. Palvelukseen astuvat muun muassa Hongan Otto Huuhtanen ja Matias Rale, HJK:n Hugo Keto ja Kevin Kouassivi-Benissan, IFK Mariehamnin Elias Mastokangas sekä SJK:n Ville Tikkanen ja Matias Vainionpää.