Tuhannet ruotsalaiset jalkapallokannattajat joutuivat odottamaan peloissaan tuntien ajan evakointia Brysselin King Baudoin stadionilla. Ruotsin ja Belgian välinen EM-karsintaottelu keskeytettiin avauspuoliskon jälkeen Brysselin keskustassa tapahtuneen ampumavälikohtauksen jälkeen.

Kaksi Ruotsin kannattajaa sai surmansa, kun ampuja avasi tulen heitä kohti maanantai-iltana ennen ottelun alkua. Belgian poliisi on nyt pidättänyt miehen epäiltynä teosta.

Sky Sports News

@SkySportsNews
BREAKING: Belgian police have arrested a man suspected of killing two Swedish nationals ahead of yesterday's Euro 2024 qualifier between Belgium and Sweden.

Sportbladetin tietojen mukaan viimeiset ruotsalaisfanit saatiin evakuoitua pois stadionilta vasta neljältä aamuyöstä. Heidät vietiin hotellille poliisien saattamana.

Ruotsin A-maajoukkue kuljetettiin suoraan lentokentälle ja ryhmä on palannut kotimaahansa. Ruotsalaiskannattajien majoittamilla hotelleilla on nyt poliisivalvonta.

– Yhteistyö kannattajien, liittojen ja viranomaisten kanssa on toiminut äärimmäisen stressaavassa tilanteessa hyvin. Noin 400 ruotsalaista on saanut apua illan ja yön aikana, Ruotsin jalkapalloliiton turvallisuuspäällikkö Martin Friedman kertoi Sportbladetille.

Katsomoita alettiin tyhjentämään noin keskiyöllä. Paikalliset belgialaiskannattajat päästettiin ensin pois, mutta ruotsalaiset joutuivat odottamaan tunteja. Heidät vietiin ensin puoli yhdeltä tunneliin, jossa he tapasivat pelaajat ja päävalmentaja Janne Anderssonin. Evakuointi käynnistyi tuntia myöhemmin.

Ruotsin kannattajayhdistyksen Gula Wallin puheenjohtaja Andreas Richt kertoi Sportbladetille jokaisen fanin päässeen turvaan majoituksiinsa. Hän kuuli ampumatragediasta, kun kansallishymnit soivat ennen ottelun alkua.

– En tiedä mitä sanoa. Tämä on surrealistista. Aivan sairasta, Richt kommentoi järkyttyneenä.

– Päässä liikkui monia ajatuksia, joita en ole kokenut koskaan aiemmin. Asuin Yhdysvalloissa 9/11 -terrori-iskun aikaan, mutta tämä oli vielä pahempaa.

– Uskon puhuvani tässä jokaisen täällä olevan ruotsalaisen puolesta, että me haluamme lähteä täältä kotiin mahdollisimman nopeasti.

Ruotsin karsiutuminen kesän EM-turnauksesta varmistui jo ennen maanantai-illan ottelua.

LUE MYÖS!