Saksalaisseura Bayer Leverkusen on ollut voittamaton tällä kaudella. Joukkueella on mahdollisuus varmistaa Bundesliigan mestaruus sunnuntaina 14.4. kotiottelussa Werder Bremeniä vastaan.

Joukkueen kapteeni Lukas Hradecky tekisi samalla suomalaista urheiluhistoriaa: miehestä tulisi ensimmäinen suomalaisjalkapalloilija, joka on joukkueensa kapteenina voittanut Euroopan TOP 5 -huippusarjan mestaruuden.

Viaplay näyttää ratkaisuottelun studiolähetyksen kera sunnuntaina 14. huhtikuuta klo 18.00 alkaen.

Hradeckylla on kovat odotukset sunnuntaille:

– Ei tällaisesta voinut unelmoidakaan, että tässä vaiheessa huhtikuussa tehdään haastattelua, että seuraavalla kierroksella voisi varmistaa mestaruuden. Lähellä ollaan, mutta ei maalissa vielä. Sanomattakin on selvää, että halutaan hoitaa se nyt heti sunnuntaina kotistadionilla pois alta, Hradecky sanoo Viaplayn tiedotteessa.

– Jos se nyt onnistuu, niin varmasti halutaan ihan kunnolla jäädä historiaan ja olla – miksei häviämättä koko kautta. Sunnuntai siintää silmissä ja silloin on tavoite voittaa.

Xabi Alonson valmentama Leverkusen on ollut tällä kaudella lyömätön: joukkue ei ole hävinnyt yhtään kauden 42 ottelustaan. Leverkusen kohtaa kotistadionillaan BayArenalla Werder Bremenin tulevana sunnuntaina klo 18.30 alkaen. Viaplayn studiossa ottelua ennakoivat asiantunteva selostajaduo Ville Kuusinen ja Tero Kainulainen.

– Studiolähetys perkaa Leverkusenia ja mitä ensimmäinen mestaruus seuralle merkitsee. Lisäksi luodaan katsaus Hradeckyn uraan ja mihin saavutus menee suomalaisten historiassa. Hradecky voi nousta historian toiseksi suomalaiseksi Bundesliigan mestariksi, ja vielä joukkueen kapteenina, kertoo Kuusinen.

– Haastattelussa on myös toistaiseksi ainoan Euroopan TOP 5 -sarjojen mestaruuden (Werder Bremen 2004) suomalaisena voittanut Pekka Lagerblom. Hän kertoo, mitä Bundesliigan mestaruuden voittaminen vaatii mahtavan Bayern Münchenin puristuksessa, täydentää Kainulainen.

Lähetyksessä päästään kuulemaan myös tunnelmia paikan päältä, kun Viaplayn kirjeenvaihtaja Johanna Nordling raportoi suoraan BayArenalta. 

Leverkusenin pokaalijahti jatkuu keväällä lisäksi Eurooppa-liigassa ja Saksan cupissa. Molempien sarjojen huipentumista voi seurata Viaplayssa ja V sport -kanavilla.

LUE MYÖS