Kolumbia eteni vakuuttavasti MM-kisojen puolivälieriin lauantaina ja ykköstähti oli 22-vuotias James Rodriguez.

AS Monacoa seuratasolla edustava hyökkäävä keskikenttäpelaaja teki joukkueensa molemmat maalit, kun Kolumbia kaatoi Uruguayn 2-0-lukemin lauantaina ja eteni puolivälierävaiheeseen Brasiliaa vastaan.

Rodriguezin avausmaali syntyi kuin tyhjästä. Mies sai pallon pariinkymmeneen metriin hankalaan asentoon. Hän pudotti pallon rinnalla alas ja laukoi osuman ilmasta voimalla ohi maalivahdin.

Jälkimmäinen maali oli joukkuepelin tulosta, mutta Rodriguez osoitti hyvää pelinlukutaitoa juuri oikea-aikaisella liikkumisella maalin eteen.

Vastustajan Uruguayn päävalmentaja Oscar Tabarez äityi kehumaan joukkueen pudottanutta Kolumbian tähteä vertaamalla häntä oman suuriin hyökkääjänimiin, joista yksi – yllätys, yllätys – on hänen oman joukkueensa surullisenkuuluisa maalinsylkijä.

– Minulle lahjakkuudet ovat heitä, jotka tekevät asioita ilman, että sillä on tekemistä heidän elämänkokemuksen kanssa. Diego Maradona, Lionel Messi, Luis Suarez ja James Rodriguez – heillä on tietty lahja, joka tekee heistä erityisiä.