TPS ja FC Haka päätyivät maanantaina 1-1-pistejakoon Ykkösessä.

Turkulaiset pääsivät jahtaamaan täyttä pistepottia miehen ylivoimalla, kun erotuomari katsoi Hakan maalivahdin Ville Kauppisen pelanneen palloa kädellään rangaistusalueen ulkopuolella. Ottelua oli pelattu tuossa vaiheessa 43 minuuttia ja vierasjoukkue Haka johti 1-0.

TPS tuli toisen jakson alussa tasoihin Ilari Mettälän maalilla, mutta lisää osumia ei nähty.

Ottelun lehdistötilaisuudessa Hakan päävalmentaja Keith ”Keke” Armstrong oli tyytyväinen vieraspisteeseen, joskin hän myönsi, että TPS:n maalinteko-ongelmilla oli osansa tasatilanteen säilymisessä.

– Onneksi TPS:n ongelmat maalin edessä olivat vielä voimassa, kommentoi Armstrong.

Turkulaiset ovat tehneet alkukauden neljässä ottelussa yhteensä vasta kaksi maalia ja ovat sarjataulukossa seitsemäntenä.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen oli ymmärrettävästi pettynyt, kun hänen joukkueensa ei saanut avattua voittotiliään Ykkösessä vajaamiehistä Hakaa vastaan.

– Omasta mielestä luotiin riittävästi maalipaikkoja, mutta tää on maalintekopeli, ja jos ei me niistä paikoista tehdä, niin turha tässä on länkyttää mistään pisteistä.

– En mä tiedä, mitä tossa nyt pitäisi vaatia. Pitäisikö meidän kuljettaa ne pallot sisään sinne maaliin tai jotain muuta.

Armstrong tarttui Laurikaisen kommenttiin antamalla hänelle kevytmielisen ohjeen jatkoa varten.

– Lopeta maalintekoharjoitukset, sanoi Haka-luotsi suupielet hymyssä.

– Niin, se voi olla. Kenkä puristaa, kuittasi Laurikainen.

Lähde: TPS:n Facebook-sivut