Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on viime aikoina ilmaissut halukkuutta muuttaa MM-kisat pelattavaksi jatkossa kahden vuoden välein. Asiaa eteenpäin on vahvasti ajanut FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino. Myös Arsène Wenger, joka työskentelee nykyään FIFA:n alaisuudessa, on puhunut uudistuksen puolesta.

Suunnitelma uudistuksesta on saanut yleisesti ottaen kylmän vastaanoton. Etelä-Amerikan maanosaliitto CONMEBOL on jo uhannut boikotilla, samoin kuin UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin. Myös kaikki valioliigaseurat ovat olleet suunnitelmaa vastaan.

Mutta myös eriäviä mielipiteitä on kuultu muun muassa takavuosien huippupelaajilta Ronaldolta sekä Javier Mascheranolta. Ideaa vastaan ei ole myöskään Manchester Cityn sekä Belgian maajoukkueen tähtipelaaja Kevin de Bruyne.

– Ennen kauden alkua minulla oli tapaaminen FIFA:n ja Arsène Wengerin kanssa. Wenger selitti meille, mitä he haluavat tehdä. Jotta jotain tuollaista [viitaten suunnitelmaan] voidaan tehdä, jokaisen maan jalkapalloliiton, UEFA:n sekä FIFA:n täytyy tehdä yhteistyötä, belgialainen totesi Belgalle.

– Mutta sanoin myös heille, että pelaajien riittävästä levosta tulee huolehtia kauden päätyttyä. Idea ei ole huono, kunhan kaikki toimivat yhdessä, hän jatkoi.

Lähde: Sky Sports