Hollanti ja Senegal kohtasivat toisensa maanantai-iltana Qatarin MM-lopputurnauksen alkulohkovaiheen avauskierroksella. Hollanti voitti ottelun 2-0.

Louis van Gaalin valmentama Hollanti oli avausjaksolla Senegalia parempi, mutta loistavat maalipaikat jäivät piippuun molempien osalta. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Jos Hollanti oli niskan päällä avausjaksolla, muuttuivat roolit toisella puoliskolla. Senegal oli aktiivisempi, kykeni riistämään palloja keskikentällä ja yritti iskeä nopeasti vastaan. Senegal kykeni luomaan muutaman maukkaan maalipaikan, mutta A-maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Hollannin maalivahti Andries Noppert nappasi hienoja torjuntoja alakulmasta.

Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalonsa 84. minuutilla, kun pallonmenetysten myötä varsin heikon toisen jakson pelannut Frenkie de Jong lähetti nappikeskityksen boksiin ja Gakpo puski pallon Senegalin maaliin. 1-0. Vielä lisäajalla Hollanti iski toisen maalin. Senegal-vahti Edouard Mendy torjui Memphis Depayn laukauksen eteensä ja Davy Klaassen iski paluupallon verkkoon. 2-0.

Hollanti kohtaa seuraavaksi Ecuadorin. Senegal sen sijaan pelaa kisaisäntä Qataria vastaan.