Saudiarabialaisseura Al-Hilal vahvisti aiemmin tällä viikolla hankkineensa Neymarin PSG:stä.

Al-Hilal maksoi Neymarista noin 80 miljoonaa euroa. Siirtosumma voi kasvaa bonusten myötä noin 120 miljoonaan euroon.

PSG:lle Neymarin kallis myynti oli kuin lottovoitto, sillä seura oli yrittänyt päästä kuukausien ajan eroon kallispalkkaisesta pelaajastaan, mutta kukaan Euroopassa ei kiinnostunut hänestä – ainakaan tarpeeksi paljon.

Neymar allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen Al-Hilalin kanssa, ja tienaa uudessa seurassaan markkinointi- ja sponsoritulot mukaan luettuna noin 350 miljoonaa euroa.

Saudiarabialaiset seurat ovat mellastaneet oikein urakalla kesän siirtoikkunassa. Lukuisat tähtipelaajat ovat jättäneet Euroopan kentät siirtyäkseen Saudi-Arabiaan.

Neymar, 31, pitää Cristiano Ronaldoa trendin pioneerina. Ronaldo siirtyi vuodenvaihteessa vapaana agenttina Al-Nassriin.

– Ronaldo on kaiken tämän pioneeri. Kaikki kutsuivat häntä hulluksi ja vaikka miksi ja nyt näemme, miten paljon Saudi-Arabian pääsarja on kasvanut. Olen täällä auttaakseni sarjaa kasvamaan entistä suuremmaksi, Neymar vakuutti.

– Olen hyvin innoissani päästessäni pelaamaan uudessa liigassa. Minulle tämä on uusi kokemus ja uusi haaste. Haasteet motivoivat minua. Tällaisen haasteen löytäminen tekee hyvää itsetunnolle. Olen valmis auttamaan, jotta tämä sarja kehittyy entistä enemmän.

Lähde: MARCA