KuPS ja SJK iskivät sunnuntai-iltana yhteen Kuopiossa Veikkausliigan ylemmän loppusarjan kolmanneksi viimeisellä kierroksella.

Ottelu päättyi 1-1 -tasapeliin. KuPSille kelpasi käytännössä vain täysi pistepotti SJK-ottelusta.

KuPS nousi tasapelipisteen myötä kuuden pisteen päähän HJK:sta, kun sarjaa on kaksi kierrosta pelaamatta. HJK:lla on mahdollisuus voittaa Veikkausliigan mestaruus ensi viikon sunnuntaina VPS:n vieraana. Mestaruus ratkeaa, jos HJK välttää tappion Vaasassa.

HJK:n maaliero on kahdeksan maalia parempi kuin KuPSin, joten kuopiolaisten pitäisi napata murskavoitot lopuista otteluistaan samalla, kun HJK jäisi pisteittä Vaasassa ja KuPSin isäntänä päätöskierroksella.

Diego Rojas vei SJK:n vierasjohtoon Murilon keskityksestä 19. minuutilla. KuPS haki vimmatusti tasoitusmaalia toisella jaksolla. Vaihdosta kentälle tullut Jasse Tuominen iski KuPSin tasoitusmaalin noin vartti ennen loppua, mutta se jäi laihaksi lohduksi. KuPS kykeni luomaan muutaman potentiaalisen maalipaikan loppuhetkillä. Viimeistely kuitenkin ontui.