Didier Deschamps on ylpeä Ranskan selviytymisestä etuajassa ensi kesän Saksan EM-turnaukseen. Les Bleus varmisti paikkansa perjantain 2-1-voitolla Hollannista kaksi kierrosta etuajassa.

Qatarin MM-kisat viime vuoden lopussa päättyivät suureen pettymykseen finaalitappiossa Argentiinaa vastaan. Joukkueen kokeneemmat avainpelaajat, kuten Hugo Lloris ja Raphael Varane jättivät tuolloin maajoukkuepaidan taaksensa.

– Meidän täytyi aloittaa suuren pettymyksen jälkeen alusta. Myös pelaajia lopetti. Se että suurin osa joukkueesta oli mukana kanssamme MM-kisoissa, sai tämän ryhmän kasvamaan. Emme voi yhtään väheksyä tätä. Pääsimme karsinnoista läpi, mutta se ei ole koskaan helppoa, Deschamps kommentoi L’Equipelle.

– Me selvitimme karsinnat ennen kahta viimeistä ottelua ja kehitettävää on edelleen. Olen hyvin ylpeä tästä joukkueesta. Sitä täytyy arvostaa tätä saavutustamme.

Ranska on ollut mukana 15 viimeisessä arvoturnauksessa. Maa jäi edellisen kerran rannalle vuoden 1994 MM-kisoista.

Vuonna 2018 Ranskan maailmanmestariksi johdattanut Deschamps ei ota turhia huolia menestyspaineista.

–Silloinkin oli karsintoja, jotka eivät olleet itsestäänselviä. Korkealla tasolla on omat vaatimuksensa. Me olemme parhaiden joukossa, mutta emme näe olevamme parhaita. Sitä on nautittava matkasta.

LUE MYÖS!