Surkeaa kautta pelaava Ajax koki torstai-iltana yhden mittavan seurahistoriansa noloimmista tappioista. 

Ajax putosi Hollannin cupista hävittyään neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavalle Herculesille 2-3. Hercules on amatööriseura.

Päätösvihellyksen jälkeen joukkueet ottivat kentällä verbaalisesti yhteen. Ajaxin pelaajat suuttuivat Hercules-pelaajien käytökseen ja lopulta vaihtomiesten piti erottaa muutama pelaaja toisistaan.

Ajax tiedotti perjantaina maksavansa paikan päällä ottelua seuranneiden kannattajiensa pääsyliput ja matkat. Ajaxin mukaan 325 seuran kannattajaa matkusti bussilla Utrechtiin seuraamaan ottelua. 

– Jaamme tappiosta seuranneen kivun kannattajien kanssa ja olemme syvästi häpeissämme lopputuloksesta. Keskusteltuamme pelaajien ja valmentajien kanssa, olemme päättäneet maksaa kaikkien vieraskannattajien pääsyliput ja bussimatkat. Tämä kompensaatio ei poista muistoa hyvin ikävästä illasta, mutta emme pitäneet sitä mahdollisuutena, ettemme tekisi mitään kannattajiamme kohtaan.

Ajax on parhaillaan vasta viidentenä Eredivisiessä. Sarjakärki PSV on karannut 23 pisteen päähän, eikä Ajaxia nähdä suurella todennäköisyydellä ensi kauden Mestarien liigassa.

LUE MYÖS: Melkoinen nöyryytys! Surkeaa kautta pelaava Ajax putosi nolosti Hollannin cupista