AS Roma kertoi tiistaina antaneensa kenkää päävalmentaja José Mourinholle, joka aloitti joukkueen peräsimessä kesällä 2021.

Mourinho, 60, voitti debyyttikaudellaan Roman kanssa Konferenssiliigan ja johdatti viime kaudella Giallorossin Eurooppa-liigan finaaliin.

Seurajohto teki päätöksen portugalilaisluotsin potkuista heikon tulosjakson jälkeen. Roma on Italian Serie A:ssa vasta yhdeksäntenä, joskin se on vain muutaman pisteen päässä europelipaikoista.

Mourinhon sopimus Roman kanssa olisi päättynyt tulevana kesänä, mutta hän sanoi useasti, että haluaisi jäädä seuraan pidemmäksikin aikaa. Urallaan mielipiteitä jakanut Mourinho oli pidetty valmentaja Roman kannattajien keskuudessa.

Portugalilaisvalmentaja julkaisi tiistaina illalla ytimekkään mutta tunteikkaan jäähyväisviestin Romalle. Mourinhon Instagram-tilille ilmestyi kooste hänen huippuhetkistään seurassa tekstisaatteella: ”Hikeä, verta, kyyneleitä, ilo, suru, rakkaus, veljet, historia, sydän, ikuisuus.”

AS Roma tiedotti vielä samana päivänä, että uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty seuralegenda Daniele De Rossi, joka ottaa ohjat loppukauden ajaksi.

Jos video ei näy alla, voit katsoa sen TÄÄLTÄ.

LUE MYÖS!