Lionel Messin ensimmäinen sopimus Barcelonan kanssa huutokaupataan, kertoo BBC.

Joulukuussa 2000 allekirjoitetussa lautasliinassa on Barcelonan silloisen seurajohtajan Carles Rexachin sitoumus hankkia 13-vuotias Messi. Sen allekirjoittivat myös espanjalaisseuran siirtoneuvoja Josep Minguella ja agentti Horacio Gaggioli, joka suositteli Messiä Barcelonalle.

Sinisellä musteella kirjoitetussa sopimuksessa lukee: ”Barcelonassa 14. joulukuuta 2000 ja herrojen Minguella ja Horacio läsnä ollessa FC Barcelonan urheilujohtaja Carles Rexach suostuu täten omalla vastuullaan ja kaikista eriävistä mielipiteistä riippumatta hankkimaan pelaajan Lionel Messin edellyttäen, että pidämme kiinni sovituista summista.”

Messi siirtyi Barcelonaan kuukautta myöhemmin ja nousi lopulta seuran kaikkien aikojen maalintekijäksi. Argentiinalaistähti debytoi Barcelonan ykkösmiehistössä 16-vuotiaana ja tehtaili kaikkiaan 672 osumaa katalonialaisille.

Lautasliina menee myyntiin brittiläisen huutokauppatalo Bonhamsin kautta maaliskuussa. Lähtöhinnaksi on asetettu 300 000 puntaa (noin 351 000 euroa).

Tätä nykyä 36-vuotias Messi pelaa Yhdysvalloissa Inter Miamissa. Hän johdatti toissa vuonna Argentiinan maailmanmestariksi Qatarin kisoissa.

LUE MYÖS: Cristiano Ronaldon ja Leo Messin kohtaaminen ei sittenkään toteudu

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!