Bayer Leverkusen teki perjantaina saksalaista jalkapallohistoriaa, kun se voitti Mainzin kotikentällään 2-1 Bundesliigassa.

Leverkusen on nyt pelannut ennätykselliset 33 ottelua putkeen ilman tappiota, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Kyseessä on ennennäkemätön putki saksalaiselta joukkueelta.

Entinen ennätys kuului Bayern Münchenille, joka pelasi 32 ottelua peräkkäin tappioitta vuosina 2020-2021. Erona tuohon ennätykseen on se, että Leverkusen on pelannut putkensa kaikki pelit saman kauden aikana.

Bayer Leverkusen on perjantain voiton myötä Bundesliigan kärjessä 11 pistettä edellä Bayern Müncheniä, joka on pelannut ottelun vähemmän.

Leverkusenin maalilla pelaa Huuhkajien monivuotinen ykkösvahti Lukas Hradecky, joka toimii kapteenina niin seura- kuin maajoukkueessa. Hradecky, 34, on pelannut tällä kaudella yhtä vaille kaikki Leverkusenin sarjapelit ja päästänyt niissä 16 maalia. Nollapelejä hänelle on kertynyt kymmenen kappaletta, enemmän kuin yhdellekään toiselle sarjan maalivahdille.

Squawka

@Squawka
Xabi Alonso's Bayer 04 Leverkusen have set the record for the longest unbeaten run across all competitions in German football history.

33 games. 0 defeats.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!