José Mourinho sai potkut AS Roman päävalmentajan paikalta tammikuussa.

Mourinho ehti valmentaa AS Romaa noin kahden ja puolen vuoden ajan. Mourinho johdatti AS Roman Konferenssiliigan mestariksi keväällä 2022. Vuotta myöhemmin AS Roma hävisi Eurooppa-liigan finaalin Sevillalle. 

AS Roma sijoittui kummallakin Mourinhon kokonaisella kaudella kuudenneksi Serie A:ssa. Kuluva kausi sujui kuitenkin heikosti ja AS Roma oli Mourinhon potkujen aikaan vasta yhdeksäntenä sarjataulukossa. 

Mourinhon korvaajaksi palkattu seuralegenda Daniele De Rossi on saanut joukkueen todelliseen liitoon, sillä De Rossin alaisuudessa kymmenestä ottelusta tuloksena on komeat kahdeksan voittoa. AS Roma on samalla noussut Serie A:ssa viidenneksi.

Mourinho sai viime kesänä jättitarjouksen Saudi-Arabiasta. Luotsi päätti kuitenkin jäädä AS Romaan. Mourinho uskoo palaavansa valmentamisen pariin kesällä.

– Sain sieltä tarjouksen sen jälkeen, kun hävisimme AS Roman kanssa Eurooppa-liigan finaalin. Minulla oli se tarjous pöydälläni. Harkitsin sitä, koska kyse ei ollut normaalista tarjouksesta. Palaisin valmentamisen pariin heti huomenna, jos se olisi mahdollista. Minulla on tyhjä olo ilman valmentamista. Todennäköisesti palaan valmentamaan kesällä, Mourinho totesi Sport TV:lle.

LUE MYÖS