Huuhkajien viimeinen oljenkorsi kesän EM-lopputurnaukseen haihtui savuna ilmaan torstai-iltana. 

Huuhkajat hävisi jatkokarsintojen yksiosaisessa välieräottelussa vieraskentällä Walesille 1-4. 

Wales hallitsi varsinkin toista jaksoa mielin määrin ja oli jatkuvasti Huuhkajien niskan päällä. Walesilla oli useita huippupaikkoja suurempiinkin maalijuhliin.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli luonnollisesti pettynyt joukkueensa hyvin aneemiseen peliesitykseen. Huuhkajat ei näyttänyt juuri missään vaiheessa saavansa pelin juonesta kiinni ja tulos oli sen mukainen.

– Neljä meni tänään omiin ja yksi saatiin tehtyä. Se ei riittänyt mihinkään. Emme saaneet pelisuunnitelman mukaisia tarpeeksi vaarallisia maalipaikkoja. Wales puolusti hyvin ja oli tehokas. He tekivät pari erikoistilannemaalia. Katastrofaaliset jaksojen alut. Itse tässä viime kädessä pelisuunnitelman päättää, eikä se täysin toiminut, Kanerva myönsi Ylelle.

– He osoittivat paremmuutensa jo yksilötasollakin. He ovat hyvä vastahyökkäysjoukkue. Walesin pelaajat pelaavat kovissa sarjoissa, ja tiesimme, että meiltä vaaditaan nappipeli yksilö- ja joukkuetasolla. Siihen ei valitettavasti päästy. Wales oli yksinkertaisesti parempi.

– Wales pelasi juuri niin kuin olimme skoutanneet. He pyrkivät pelaamaan mahdollisuuksien mukaan selustaamme. Tiesimme, että he ovat todella hyviä vastahyökkäyksissä.

Huuhkajat kohtaa ensi viikon tiistaina Töölössä pelattavassa harjoitusottelussa Viron.

LUE MYÖS