Valioliigassa isompia sarjan kärkipäässä kiusaava Everton on valmis päästämään kaksi kokenutta, mutta vähän tällä kaudella käytettyä pelaajaa muille maille.

– Jos saamme tarjouksen, mikä on hyvä Nikica Jelavicille ja Evertonille, otamme sen harkintaan. Sama koskee myös Johnny Heitingaa, seuran Twitter-tilillä siteerataan manageri Roberto Martinezia perjantaina.

Keskuspuolustaja Heitinga, 29, oli West Hamin kiinnostuksen kohteena, mutta mies ei suostunut siirtymään vaikka seuroilla oli jo yhteisymmärrys siirron ehdoista. (uutinen).

Viime tammikuussa seuraan tullut kroatialaishyökkääjä Jelavic, 28, pelasi hyvän kevätkauden David Moyesin alaisuudessa. Mutta kesällä vastuun ottanut Martinez ei ole löytänyt kärkipelaajan vahvuuksille käyttöä.

Jelavic pelasi Valioliigassa viisi ensimmäistä peliä avauksessa, mutta on sittemmin 15. ottelussa päässyt vain kolmesti vaihdosta kentälle. Peliaika hävisi samalla, kun seura sai Romelu Lukakun lainalle Chelseasta. West Hamin kerrotaan Sky Sportsin mukana olevan myös Jelavicin perässä.