Valioliigan lauantain kruunaa klo 19.30 pelattava Evertonin ja Arsenalin välinen ottelu.

Joukkueet kamppailivat viime kaudella tiukasti viimeisestä Mestarien liigan paikasta. Alkukeväästä Everton näytti nokittavan tykkimiehet 3-0-kotivoittonsa myötä, mutta lontoolaisten viimeisten viikkojen esitykset nostivat sen sarjassa lopulta ylemmäs.

Evertonin tärkeimmät liikkeet kesän siirtoikkunassa oli Gareth Barryn sekä Romelu Lukakun lainasopimusten muuttaminen pysyviksi siirroiksi. Jälkimmäisestä seura sai pulittaa peräti 28 miljoonaa euroa Chelsealle.

Arsenal puolestaan on vahvistanut rivejään neljällä ykkösjoukkueen pelaajalla, joista nimekkäin on Alexis Sanchez. Varsinkin Arsenalin valmistautumiseen MM-turnaus on vaikuttanut reilusti, kun MM-kultaa voittanut saksalaiskolmikko on ehtinyt vasta puolitoista viikkoa olla mukana harjoitusvahvuudessa.

Kotiavauksesta positiivista tunnetta koko kaudelle

Evertonin manageri Roberto Martinez on innoissaan kauden ensimmäisen kotipelin alla. Avauskierroksella joukkue pelasi 2-2-vierastasapelin Leicesterin kanssa.

– Avauspelissä on aina erityinen tunnelma fanien kanssa. Meidän täytyy olla varmoja, että saamme kunnon perustan, mille rakentaa menestystä kauden aikana. Meidän täytyy olla erittäin positiivisia. Tarvitsemme sellaista energiaa koko kaudellemme, Martinez kommentoi seuransa kotisivuilla.

– Tällaisessa ottelussa ei ole sijaa virheille. Avauspelin avausjakso oli parempi kuin odotin, kun mietitään missä vaiheessa kautta olemme. Olen iloissani, että saamme nyt maksimaalisen testin ja näytön siitä, missä menemme.

Arsenal pelasi viikolla tiistaina Mestarien liigan karsintaa Turkissa, mutta Martinez ei koe siitä tulevan suoraa etua heile.

– Sitä voi ajatella kahdelta kantilta. Heidän matkustamisensa ja yksi peli välissä, voi olla etunamme. Arsenal tosin on niin tottunut siihen ja tuollainen on heille jo ominaista. Se voi olla myös etu heille, koska he ovat saaneet jo pelata 2-3 kilpailullista ottelua.