Rovaniemen Palloseura vahvisti maalivahtiosastoaan aivan siirtoikkunan viimeisillä hetkillä, kun jo elokuun alussa seuran testissä käynyt maalivahti Patrick Bantamoi teki loppukauden kattavan sopimuksen.

– Hän pelaa meillä loppukauden ja samalla testaamme miestä ensi kautta varten. Maalivahtitilanteemme ei ole mennyt suunnitelmien mukaan, ja kun selvisi, ettei kumpikaan nykyisistä veskareista (Saku-Pekka Sahlgren ja Oskari Forsman ) jatka meillä, aloimme välittömästi selvittää uusia vaihtoehtoja. Ensi kaudellakin on elettävä, RoPS-luotsi Juha Malinen kertoi Lapin Kansalle.

RoPS-luotsin Bantamoi valittiin Sierra Leonen A-maajoukkueeseen elokuussa otteluihin Kongoa ja Norsunluurannikkoa vastaan, mutta miehen passin voimassaoloaika oli liian lyhyt Afrikkaan matkustamista varten. Lopulta aika ei riittänyt passin uusimiseen, ja maajoukkuekomennus peruuntui.

Suomen mestari vuosimallia 2008

Bantamoilla on myös Suomen kansalaisuus. Tällä kaudella 28-vuotias ”Sierra Leonen leijona” on pelannut Ykkösessä FC Viikinkien riveissä. Hänet muistetaan parhaiten Suomen kentiltä kuitenkin muutaman vuoden takaa FC Interin maalivahtina ja oli silloin eittämättä sarjan parhaita ellei jopa paras maalivahti. Inter voitti Suomen mestaruuden vuonna 2008 Bantamoi maalivahtinaan ja siirtyi edelleen Hollantiin.

Hän on RoPSin käytettävissä maaottelutauon jälkeisessä kotiottelussa FC Honkaa vastaan 14.9.