Suomen alle 20-vuotiaat voittivat Ruotsin Uppsalassa pelatussa maaottelussa 1-0 (0-0)-lukemin. Suomen maalista vastasi Simon Skrabb, joka pelaa seuratasolla Ruotsin pääsarjajoukkueessa Åtvidabergs FF:ssä.

Ruotsi oli hallitsevampi alussa, mutta Suomi oli avausjaksolla lähimpänä maalintekoa Honka-pelaajien yhteispelin jälkeen. Dani Hatakka antoi syötön ja vasempana laitapakkina urakoinut Nnaemeka Anyamele tälläsi pallon tolppaan.

– ”Emekaa” ei varmasti moni odottanut laitapakin paikalle, niin selkeä laituri hän on Hongassa ollut. Täytyy kuitenkin antaa kehut. Hän pelasi laidallaan Ruotsin parasta pelaajaa vastaan, joka pääsi hänestä vain kerran ohi. Yksi vastaan yksi – tilanteita tuli useita. Erittäin hyvä esitys, päävalmentaja Tommi Kautonen kehui Palloliiton kotisivuilla.

Suomen hallinta palkittiin voittomaalilla

Suomi hallitsi toisen puolen alkua. Ottelun ainokainen nähtiin reilun tunnin kohdalta. Pallo pelattiin keskialueen leveyteen Moshtagh Yaghoubille, joka otti pallon haltuun ja pelasi sen hyvin eteenpäin Skrabbille, joka laukoi pelivälineen tyylikkäästi noin 20 metristä alakulmaan.

Ruotsi sai otetta peliin ja loi painetta Suomen maalille. Kautosen joukot olivat kuitenkin lähellä sinetöidä ottelun 81. minuutilla, mutta englantilaisen Arsenalin nuorten joukkueessa pelaava Glen Kamaran laukaus kilahti ylärimaan.

– Kun emme itse tehneet toista maalia, sai Ruotsi lopussa kunnon hässäkän. Pojat pelasivat kuitenkin todella uhrautuvasti ja pallojen eteen mentiin kunnolla, Kautonen jatkoi.

– Olisimme voineet tehdä kaksi lisää, mutta toisaalta myös kaverilla oli paikat. Voi sanoa, että tulos oli oikeudenmukainen. Haimme energistä ja kurinalaista esitystä ja sen myös saimme, Kautonen tiivisti.

Sunnuntaina uusintaottelu

Joukkueet kohtaavat toistamiseen sunnuntaina. Kautonen ei aio säästellä kokeiluja myöskään tuolloin.

– Laskemme mustelmat ja katsomme miten palautuminen menee. Meillä oli nyt neljä pelaajaa kokoonpanon ulkopuolella, joten muutoksia tulee. Tarvitsemme varmasti tuoreita jalkoja, ”Auge” päätti.

Vaikka ryhmä on nimellä alle 20-vuotiaiden maajoukkue, edustaa tämä ikäluokka Suomea tulevissa alle 21-vuotiaiden arvokisakarsinnoissa.

Ruotsi-Suomi 0-1 (0-0)
62’ 0-1 Simon Skrabb

Suomen kokoonpano:
12 Otso Virtanen
2 Dani Hatakka
4 Joel Mero
5 Sauli Väisänen C.
6 Armend Kabashi ->> 88′ 17 Robert Taylor
7 Moshtagh Yaghoubi
15 Nnaemeka Anyamele
8 Glen Kamara ->> 90′ 19 Matias Ojala
10 Simon Skrabb
20 Youness Rahimi ->> 67′ 21 Pyry Soiri
9 Kimmo Hovi

Vaihdossa
1 Daniel Kollar
3 Mikko Viitikko
13 Patrick Aaltonen
11 Juho Salminen