Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentaja Simo Valakari niputtaa seuransa kotisivuilla upeasti päättyneen kauden.

Hopeaa koutsannut Valakari haluaa sanoa seuraavaa:

Hieno ja huikea ensimmäinen Veikkausliigakausi on nyt takana. Nautittiin joka hetkestä ja opittiin paljon. Oli upeaa pelata loistavan kannustuksen ja faniemme edessä kotipelejä. Oli myös pahoja vieraspelejä ja reissattiin paljon.

Joukkue hitsaantui yhteen kauden aikana ja siitä palkintona upea hopeamitalisija ja Euroopan Liigan karsintoihin pääseminen. Suurimpana asiana kaudesta jäi kuitenkin mieleen, miten tasainen ja kova sarja Veikkausliiga on. Joka matsissa pitää olla mukana ihan sataprosenttisesti tai muuten käy huonosti.

Se missä onnistuimme parhaiten oli mielestäni, että pelaajamme pysyivät terveinä, meidän peli kehittyi kaiken aikaa ja me menimme sekä seurana että joukkueena koko ajan eteenpäin.

Kehittyminen on todella tärkeää, jotta pärjäämme myös ensi kaudella Veikkausliigassa. Sen eteen tehdään joka päivä töitä ja tämän kauden menestyminen antoi meille itseluottamuksen, että me pystymme pelaamaan tässä sarjassa. Mutta jos jäämme nyt tähän paikallemme – alamme kuvittelemaan että tämä menee tästä näin ensi kaudella samoin, niin ei todellakaan. Tämä on niin kova sarja, että meidän pitää kehittää tätä meidän toimintaa ja seuraa entisestään. Totta kai myös joka kauden jälkeen osa pelaajista lähtee pois ja uusia tulee tilalle. Se on kuitenkin ihan luonnollinen ja hallittu muutos, jota tarvitaan että joukkue menee eteenpäin.

Myös se mihin meidän täytyy voida luottaa, on että jälleen ensi kaudella, meidän omat fanit ja kannustus katsomossa – on aivan Suomen huippuluokkaa. Jos me haluamme olla Suomen huippujengi, niin meillä täytyy olla myös Suomen huippufanit, ja niin meillä on myös ollutkin. Mutta kannustusta täytyy löytyä jälleen ensi kaudella. Ja täytyy muistaa että mehän emme pelaa koskaan ystävyysotteluita, joten kun me pelaamme jälleen talvella harjoitusotteluita ja Liigacupia, toivon että niihin tulee paljon ihmisiä katsomaan sekä uusia että vanhoja kasvoja joukkueessa. Toivottamaan uudet pelaajat tervetulleeksi ja katsomaan missä mennään talven aikana.

Tässä seurassa on voittamisen kulttuuri ja meille jokainen peli on aina tärkeä. Se ajaa meitä eteenpäin, se saa meidät mittaamaan itseämme, sekä olemaan aina valmiina. Joten tervetuloa talvena aikana kannustamaan meitä Wallsportiin kun ottelut taas alkavat.