Suomen kolmannella sarjatasolla Kakkosessa Atlantiksen paidassa maaliennätykset viime kaudella rikkonut Sakari Tukiainen, 23, käväisi marraskuussa näytillä Ruotsin pääsarjaseura AIK:ssa.

Hän teki pari maalia joukkueensa 3-2-voitossa sarjatasoa alempana pelaavaa Syrianskaa vastaan harjoituspelissä. Sopimusasioihin ei ole vielä edetty, mutta tarina on jo nyt upea. Tukiainen oli välillä jo lopettanut pelaamisen, mutta palasi pelikentille toissa kaudella Kutosen kautta viime kesäksi Kakkoseen.

Varsinkin kun kuulee, kuinka harjoitusmahdollisuus järjestyi. Atlantiksen akatemiavalmentaja Janne Wikman tarjosi hyökkääjää seuraan viitaten AIK:hon viime talvella testin kautta sopimuksen saaneeseen Eero Markkaseen. Markkanen teki heti läpimurron iskien maaleja Ruotsin liigassa liukuhihnalta ja sai siirron Real Madridin kakkosjoukkueeseen.

– Kun kuulimme Markkasesta ja Real Madridista, lähetimme sähköpostia AIK:n urheilutoimenjohtajalle otsikolla ”haluatteko uuden Eero Markkasen?”, Wikman kertoi FootballsDirekt.se-sivustolle.

– Kyse oli tietysti aluksi vain pyynnöstä, että he tulisivat katsomaan häntä. Kirjoitimme kuinka meillä oli mielenkiintoinen pelaaja riveissämme ja pyysimme käymään.

AIK:lla ei kauan nokka tuhissut asiassa.

– Saimme vastauksen kolmen, neljän tunnin kuluttua. Sen jälkeen AIK:lle Suomea scouttaava Ville Lyytikäinen tuli katsomaan Sakaria. Hän piti näkemästään.